utorak 17. april 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Dačić ne očekuje prljavu kampanju

Dačić ne očekuje prljavu kampanju

Lider SNS je rekao da on isključivo brine o interesima Srbije i da ton kampanje nije žestok kao što se to moglo očekivati

BEOGRAD - Kandidat koalicije SPS-PUPS-JS za predsednika Srbije Ivica Dačić uveren je da će predsednički kandidati voditi računa o događajima posle izbora i da zato ne očekuje "prljavu kampanju".

Dačić je novinarima, posle potpisivanja Socijalne povelje sa Udruženjem sindikata "Sloga", rekao da ton kampanje nije visok kao što se to moglo očekivati i dodao da bez obzira na druge, on isključivo brine o interesima Srbije.

"Ne očekujem posebnu različitost u odnosu na vreme kada nije bilo kampanje, radim svoj posao kao ministar, jer neko u kampanji mora i da vodi državu", rekao je Dačić.

On je dodao da vodi računa o tome da koalicija koju predvodi dobije važnu ulogu posle izbora.

Na pitanje da li ima poruku i za građane Republike Srpske, Dačić je odgovorio da su teze iz Srbije kojima se ona (Republika Srpska) osporava, veoma štetne.

Lider SPS-a je ponovio da je koalicija SPS-PUPS-JS za očuvanje Republike Srpske i da promena Dejtonskog sporazuma nije moguća bez saglasnosti sva tri naroda.

"Ne pozivamo na sukobe i menjanje granica, ali ono što je definisano kao rezultat rata ne može da se menja bez saglasnosti svih", rekao je Dačić.