subota 17. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Novi naprednjak, stari preletač

Novi naprednjak, stari preletač

Novopečeni član SNS i bivši generalni sekretar Predsedništva Vladimir Cvijan, na početku karijere učlanio se i u G17 plus. "Sve što mogu da kažem jeste da je moj prvi ozbiljni politički angažman u SNS", odgovara Cvijan

BEOGRAD - Novopečeni naprednjak i sada bivši vršilac dužnosti generalnog sekretara Predsedništva Srbije Vladimir Cvijan, bio je član i G17 plus, saznaje Kurir!
Kako tvrdi dobro obavešten izvor ovog lista, Cvijan je na početku karijere bio kod Miroljuba Labusa.
- Kada je počinjao da radi Vladimir Cvijan učlanio se u G17 plus, u periodu kada je lider "eksperata" bio Miroljub Labus. Bio je član G17 u opštini Zvezdara, nakon čega se približio DS i postao to je što je postao - tvrdi naš izvor.

Tomin laufer?!

Vladimir Cvijan mogao bi u novom stranačkom jatu da ima ulogu famoznog "Laufera", koji će vrhu SNS preneti informacije do kojih je došao radeći u Predsedništvu Srbije. Obavešteni izvori Kurira, međutim, ne isključuju ni mogućnost da je Cvijan zapravo "podmetnut" da filuje naprednjake dezinformacijama i da je u tome pravi smisao njegovog transfera u stranku Tomislava Nikolića.

Ivanji: Odmah bi ga isključio

Član Predsedništva G17 plus Željko Ivanji u izjavi za naše novine kaže da mu je žao što nije nikada video Vladimira Cvijana u stranci.
- Žao mi je što u periodu kada je Cvijan bio član naše stranke nisam bio na čelu Disciplinske komisije, jer bih ga odmah isključio iz partije. Nisam ga nikada video, ali takvog lika nikada ne bih zaboravio - kaže Ivanji.

Potvrdu ove informacije dobili smo u Službi za članstvo G17 plus.
- Ta infomacija je tačna. Vladimir Cvijan je bio naš član u opštini Zvezdara, ali je isključen iz stranke 2004. godine - kažu u G17. Na pitanje šta je bio razlog za isključenje Cvijana, u G17 kažu da nisu sigurni.
- Stvarno ne znamo zašto je do toga došlo. Moguće je i da je Vladimir Cvijan sam odlučio da ode iz stranke, ali u svakom slučaju, mi smo ga izbrisali iz partijskog članstva - ističu u Službi za članstvo G17 plus.

Vladimir Cvijan nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje svoje članstvo u G17.
- Sve što mogu da kažem jeste to da je moj prvi ozbiljni politički angažman u SNS i da nisam bio član DS - ističe Cvijan.

Upitan da li će sada, kao član SNS, odati državne tajne koje zna, naš sagovornik odgovara.
- Zakon u toj oblasti je jasan! Odavanje državne tajne je krivično delo, osim u slučaju ako je nešto proglašeno tajnom da bi se sakrile nelegalne radnje. Postupaću u skladu sa Ustavom i zakonom, to odgovornom tvrdim. Ne znam zašto se ta priča potencira, kao da mi se sprema hapšenje - zaključuje Cvijan.

Komentari

Bazi bogati sta sve necemo cuti u ovim novinama. Bio clan G17 a onda kao nestranacka licnost zavrsio kod predsednika drzave a Ivanji ga ne moze smisliti niti na papiru. Zaista interesantno zar ne. Ivanji koga niko nista ne pita jednostavno bi likvidirao da moze coveka kojega nikada nije video i sa njim popricao. Zaisa pravi argumenat da se neko mrzi. Svaka cast Ivanji bez tebe ce srbija da propane.

Pa nije ovo prvi put. Oni su lansirali mrznju kao nacin bivstvovanja. Mrznju i podmetanje, licemerstvo i ne znanje. Time nam sada odise Srbija. Bolje bi bilo da s epokriju usima i'cute, verovatno je strasno sta sve taj covek zna. Ja mu zelim da pretekne jer ce to biti sad najtezi zadatak za njega i da sacuva zdrav razum, porodicu i prijatelje, jer ce uskoro o njemu da se cuju takve gadosti ( naravno osmisljene i plasirane) da ce i rodjena majka pozeleti da ga se odrekne. Zao mi je sto to u Srbiji nije ni previ ni poslednji slucaj, jer mi smo pustili zlo na velika vrta da udje.

Ovaj sns uzima sve sto otpadne iz drugih stranaka!
Stvarno ne znam čiji izbor je ta sumnjiva skupina ljudi sa razlicitim pogledima

Po svemu se vidi da si neki americki doseljenik, po shvacanjima ali i po imenu i tu se sigurno ne varam. U jedno sam sto posto siguran a to je da nemas srpsko ime pa me cudi odakle ti toliko znaje o politickoj situaciji u srbiji. Znas Djery na celom svetu kad se neka nova stranka registrira, u nju ulaze clanovi onih stranaka u kojima nisu mogli da pronadju sebe. Neznam sta je to tebi toliko cudno. Ako niko nebi htio da napusti svoju stranku, to bi znacilo da nove stranke nebi imale nikakove sanse. Ali narod se osipa iz stranaka koje su ih prevarile u predizbornim obecanjima. Ko bi iakad glasao za SPS da su znali da ce Dacic da polize sva ona govna koja je izasrao Tadic. Ne smeta te sto je srbija svetski prvak u sastavljanju koalicije za sastav vlade, preko 17 partija sto ne postoji nigde na svetu. Ne smeta te sto ta koalicija cini vladu koja ima 27 ministara. Usporedbe radi, njemacka ima 16 ministara ali je 10 puta brojnija od srbije pa kad bi srbija bila uzor onda bi njemacka morala da ima 270 ministara a ne 16. Oni su izmislili ministe jer tako vise mogu da kradu, ali i tu ce doci kraj. Jednog dana kad im Vucic bude Ministar policije svi ce oni na zasluzeno mesto. Mislim da ti nisam bio dosadan, a bice mi drago ako si nesto ukapirao. Ja znam da mnogi ne kapiraju odmah pa te molim da procitas vise puta mozda ipak uspijes.

Steta sto G. Ivanii nije bio na vlasti za vreme Titove diktature 1948 ili kod Staljina 1937 u vreme narodne "demokratije" i velikih cistki. Mislim da bi posramio samog Beriju, ali danas je demokratski nastrojen pa samo kaze "Žao mi je što u periodu kada je Cvijan bio član naše stranke nisam bio na čelu Disciplinske komisije, jer bih ga odmah isključio iz partije", a izgleda da mu je zao sto nije 1948 godina pa da da izjavu Tanjug-u ili Borbi :"Zao mi je sto ga ja nisam poslao na Goli Otok , nego nam pobeze u Rumuniju.." . Ivanji je Pravi Demokrata nema sta!!!