sreda 17. mart 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Opozicija neće da plaća "TV harač"

Opozicija neće da plaća "TV harač"

Pojedini političari tvrde da su do sada redovno plaćali naknadu za Javni servis, ali da to više neće činiti

BEOGRAD - Poslanici opozicije više nemaju nameru da plaćaju TV pretplatu za RST! Anketa koju je Kurir sproveo među poslanicima opozicije u Skupštini Srbije pokazala je da njima ne pada na pamet da ubuduće izdvajaju novac za ono što se u narodu zove "TV harač".
Aleksandra Janković, iz Nove Srbije, kaže da joj ne pada na pamet da ni dinara da novopečenom evropejcu Aleksandru Tijaniću.
- Do sada sam plaćala, međutim više neću. Pored prevare veka SMS porukama, stoji i činjenica na koji način pomenuti gospodin raspoređuje novac i kad su u pitanju njegovi radnici. Dinara ne treba dati za pretplatu - poručuje Jankovićeva. 
I Mileta Poskurica, iz SNS, kaže da intenzivno razmišlja da prestane da plaća pretplatu.
- Mi smo najveći kreteni što kao u neko socijalističko doba strogo pratimo propise. Žao mi je što sam uopšte i davao novac. S druge strane znam da moram da se ganjam na sudu ukoliko to izbegnem. Ne bi li se i ta obaveza dovela u red, najpre mora da se promeni vlast - ističe Poskurica.
S druge strane, lider NS Velimir ILić, Dragan Šormaz i Borko Ilić iz DSS i Bojan Kostreš LSV, priznaju da redovno plaćaju pretplatu, dok Gordana Pop-Lazić iz SRS kaže da nema televizor.
- Nemam stan, pa tako ni televizor. Ali i da imam, sigurno ne bih plaćala pretplatu.

Komentari

Ovakovo püonasanje narodnih poslanika je za svaku osudu. Ne znam u opste kako je moguce biti narodni poslanik a javno reci da ce krsiti zakone zemlje koju predstavlja. Ovo je bruka. To samo govori da sa ovom garniturom poslanika i vlasti ne mozemo da stvorimo pravnu drzavu. Tijanic umesto da je u zatvoru on preko medija preti, pa se covek spravom zapita kako je to u opste moguce. Tadicu Tadicu kako te nije stid.