utorak 16. novembar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Čomić, Jeremić i Đilas kandidati za potpredsednika DS

Čomić, Jeremić i Đilas kandidati za potpredsednika DS

BEOGRAD - Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranka (DS) Marko Đurišić izjavio je da očekuje da će se za potpredsednike DS kandidovati Gordana Čomić, Vuk Jeremić i Dragan Đilas.

Đurišić je za Radio-televiziju B 92 rekao da se od sadašnjih potpredsednika DS samo Vida Ognjenović neće ponovo kandidovati i naveo da će izborna trka unutar stranke biti održana u fer uslovima.

Izborna skupština DS zakazana je za 18. decembar, a Đurišić, koji je predsednik Organizacionog odbora, naveo je da će se za mesta podpredsednika kandidovati sadašnji potpredsednici, a da su među novim kandidatima Gordana Čomić, Dragan Đilas i Vuk Jeremić.

"Na izbornoj skupštini u Sava centru će 2.900 ili 3.000 delegata tajnim glasanjem izabrati predsednika, potpredsednike i druge organe stranke, a probaćemo da organizujemo elektronsko glasanje", naveo je on.

Đurišić je kazao da je suština izjave lidera DS da niko u vrhu stranke ne može da vodi paralenu politiku, odnosno da politika mora da bude jedinstvena, u tome da bi svaka druga politika značila da taj ko je sprovodi treba da se kandiduje za predsednika DS i da vodi stranku.

"Potpredsednici po statutu pomažu predsedniku da vodi politiku i nijedna politička organizacija ne može biti uspešna ukoliko predsednik i potpredsednici vode različite politike. Pričalo se o tome da potpredsednici i neki kandidati hoće da vode neku drugu politiku, ali tu politiku u poslednje četiri godine unutar stranke niko nije kandidovao", dodao je on.

Đurišić je istakao da se izborna trka unutar DS vodi u fer uslovima i da nema sukoba među kandidatima već sučeljavanja mišljenja i različite ideje.

On je ocenio da Tadić sve kandidate jednako podržava, kao i da je on jedini kandidat za mesto predsednika jer je na prošlim izborima DS ostvarila najveći broj glasova otkad postoji, a upravo Tadić je bio nosilac promocije politike DS-a.

"Ne mislim da je Tadić bezgrešan i uvek u pravu. Poznat sam po tome što na našim sastancima najviše kritikujem nas same. Mogli smo i morali bolje kao najodgovornija stranka u očima građana. Mislim da je Tadić u nekim stvarima odgovoran i kažem mu to, a on se nekad složi, nekad ne", naveo je Đurišić.

Upitan da li Tadić greši što istovremeno obavlja funkciju predsednika stranke i predsednika DS, Đurišić je kazao da se može raspravljati o tome da li on time ugrožava svoju objektivnost, ali da Tadić time ne krši Ustav i da ne bi bilo fer da se on povuče, jer je bio nosilac promocije politike DS, koja je dobila podršku građana.

"Trenutno u ovakvom odnosu snaga Tadić mora da bude na te dve funkcije", zaključio je Đurišić.

Komentari

Đurišić je kazao da je suština izjave lidera DS da niko u vrhu stranke ne može da vodi paralenu politiku, odnosno da politika mora da bude jedinstvena, u tome da bi svaka druga politika značila da taj ko je sprovodi treba da se kandiduje za predsednika DS i da vodi stranku.

Jos samo da nam ovaj gospodin objasni kako to da Sutanovac ostaje podpredsednik a ne vodi politiku stranke niti srbije jer se javno zalaze za ulazak u NATO. iako je odluceno da srbija ostaje neutralna. Kakove sankcije on ima. Moze mu se jer ga njegov kum stiti.