utorak 16. novembar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Bramerc: Mladić nije sam i krije se u Srbiji

Bramerc: Mladić nije sam i krije se u Srbiji

BEOGRAD - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je juče da je izvesno da se haški begunac Ratko Mladić ne krije sam, i da je istraga skoncentrisana upravo na njegove pomagače.

"Ako je Mladić do sada bio uspešan u skrivanju, sigurno za to postoje razlozi. On je profesionalac, zna kako da se krije i da preduzima kontramere. Jasno je da nije sam i da uživa podršku drugih lica i to je u središtu istrage", rekao je Bramerc na konferenciji za novinare u Beogradu posle razgovora sa srpskim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

Bramerc je dodao da je upravo zbog toga veoma važno da se procesuiraju oni koji pružaju podršku haškim beguncima, jer time se upućuje signal onima koji to čine da rizikuju drakonske kazne.

Glavni tužilac Haškog tribunala izjavio je da je "glavna radna hipoteza" da se Ratko Mladić i Goran Hadžić kriju u Srbiji, iako operativne aktivnosti nisu skoncentrisane samo na Srbiju.

On je rekao da ne postoji zvanični rok za hapšenje haških begunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića, jer bi to, kako je rekao, značilo da postoji uverenje da ljudi koji ih traže znaju gde se oni nalaze.

Glavni tužilac je izjavio da je hapšenje Ratka Mladića "prioritet broj jedan i za Tribunal i za žrtve".

On je kazao da je zadovoljan saradnjom Srbije koja se odnosi na obezbeđivanje svedoka, dostupnost arhivama i dokmumentima, ali da je u Beogard došao da vidi zbog čega Ratko Mladić i Goran Hadžić još nisu uhapšeni.

Bramerc je podvukao da ne postoji zvaničan rok za hapšenje Ratka Mladića "jer ako bi neko rekao "uhapsićemo ga tad i tad", to bi značilo da zna gde se on (Mladić) nalazi".

"Vreme curi i za Tribunal i za žrtve i njegovo (Mladićevo) hapšenje je prioritet broj jedan" naglasio je tužilac.

Bramerc je rekao da će izveštaj o saradnji Srbije sa Haškim sudom u sredu uputiti Savetu bezbednosti UN koji će o tome raspravljati 6. decembra, ali nije precizirao šta će se naći u izveštaju.

On je ocenio da su srpske vlasti u pojedinim oblastima ostvarile napredak u saradnji sa Tribunalom, ali da još ima prostora za unapređenje te saradnje.

Bramerc je izrazio zadovoljstvo saradanjom sa Nacionalnim savetom za saradnju sa Haškim sudom ocenivši da je ona bila dobra i profesionalna i da će to pomenuti u svom izveštaju.

Komentari

"Glavna radna hipoteza" je da je Mladic u Srbiji. Divno, na osnovu hipoteze oni vec godinama maltretiraju srpski narod, i nemaju nameru da prestanu. Jos samo da nam kaze koje su sporedne radne hipoteze. Nije mi jasan ni naslov ovog teksta, gde se izricito kaze da se Mladic krije u Srbiji. Hipoteza je pretpostavka, tako da bi naslov mogao samo da bude da je glavna pretpostavka da je Mladic u Srbiji, a to je velika razlika.

Za umobolne:

"Bramerc je podvukao da ne postoji zvaničan rok za hapšenje Ratka Mladića "jer ako bi neko rekao "uhapsićemo ga tad i tad", to bi značilo da zna gde se on (Mladić) nalazi".

Koliko vidim, ne postoji ni zvanicni rok dokle cemo da trpimo sikaniranje belosvetskih basibozuka, pa i ovog Judinog namesnika u obliku "setskog tuzioca za ratne zlocine"

Pa druzhe Bremerc shto yes yes, General Mladic uziva i ima podrsku svekolikog Srpstva a ovi vashi imaju podrshku gradjanstva Srbije. Ako ovo nije podobno za objavljivanje nemojte da objavite, i za kaplarovaq vremene postojashe samocenzura i drugi oblici cenzurisanja.

Neki "Srbi" na vlasti kazu, a novine objavljuju : Mladic kosta Srbiju milijarde.
A ja pitam : A koliko milijardi je kostalo Srbiju bombardovanje ?
Drugo pitanje : Koliko milijardi kosta Srbiju dugogodisnja ekonomska izolacija ?
Samo toliko posto pricamo o milijardama.