Nenad Ercegovčević, vlasnik pečernjare u Klenju kod Bogatića izračunao je da bi kilogram prasetine trebalo da košta od 3.000 do 3.300 dinara.
I on kaže da toliko nije koštalo ni za Božić.
- Ako neko neće da se odrekne prasećeg pečenja, imam rešenje. To je moj posao. Međutim, pošto prase od 25 kilograma i klanje, pečenje i sečenje koštaju isto kao svinjče od 100 kila, nudim pečeno svinjče na ražnju. Kada budu probali, garantujem, ponovo će poručiti - kaže Ercegovčević.
Ovaj specijalitet se priprema nekoliko sati, potraje, kaže i do 10, što zavisi od težine svinjčeta. I samo u tome je sličnost sa "volom na ražnju" koji je još stvar prestiža i razmetanja da bi se u selu o tome pričalo. Ercegovčević u šali kaže da će volovi odahnuti kada više ljudi bude probalo meso svinjčeta sa ražnja.
- Pekao sam nekoliko puta na slavljima i vašarima. Nema toga ko nije hvalio meso i tražio pun tanjir. Ma, kakav vo sa ražnja, juneće ne može da mu bude ravno, o roštilju da ne pričam. Prošarano je, sočno, lepi se za prste, a ukus je fenomenalan sa sjedinjenim aromama od pečenja i paca - dodao je Ercegovčević.
Ko još nije probao, možda se bar zbog cene opredeli za svinjetinu sa ražnja umesto preskupe prasetine. Kilogram će koštati 1.200 dinara i vlasnik pečenjare je počeo da prima porudžbine ovog specijaliteta.