utorak 15. decembar 2009.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Hvala Rasmusenu na pozivu

SRBIJA ĆE UĆI U NATO SAMO UKOLIKO VEĆINA GRAĐANA NA REFERENDUMU TAKO ODLUČI

Hvala Rasmusenu na pozivu

BEOGRAD - Srbija će pristupiti NATO savezu samo ukoliko većina građana na referendumu raspisanom u tu svrhu tako odluči! Poziv Srbiji generalnog sekretara alijanse Andersa Foga Rasmusena da se izjasni o članstvu u NATO i njegovu pohvalu koraka koje je naša zemlja nedavno preduzela kako bi poboljšala saradnju s tom organizacijom, u Ministarstvu odbrane nisu želeli posebno da komentarišu.

- Ministar je u više navrata ponovio svoj stav po pitanju vojne neutralnosti i taj stav nije promenio - kažu u Šutanovčevom ministarstvu.

Članovi skupštinskog Odbora za bezbednost različito su doživeli reči bivšeg premijera Danske.

- Ukoliko bi Srbija prihvatila članstvo u NATO, to bi otprilike bilo kao da smo 1941. prihvatili nacističku Nemačku. Nestalo bi sve ono na čemu smo odgajani - poručuje predsednik Odbora, radikal Dragan Todorović.
Potpuno drugačije razmišlja Aleksandar Čotrić iz SPO.

- Bolna je činjenica da smo bombardovani bez odobrenja SB UN, kao i da je Jugoslaviji 1999. naneta neprocenjiva šteta. Međutim, uveren sam da bi nam članstvo donelo ogromne beneficije, ogromne investicije, ali i garanciju bezbednosti. Moramo gledati u budućnost - uveren je Čotrić.

General Božidar Delić iz SNS, koji je tokom bombardovanja bio na Kosmetu, kaže da se raspoloženje građana Srbije nije promenilo, te da do referenduma o ovom pitanju neće ni doći.
- Dosadašnja mera srpskog angažovanja je sasvim dovoljna - zaključuje Delić.

Ključne reči: