petak 15. jul 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > SNS: Vlade nema pokrića u budžetu za obećanja

SNS: Vlade nema pokrića u budžetu za obećanja

BEOGRAD - Srpska napredna stranka tvrdi da Vlada Srbije za obećanja koja je dala putarima, građevincima, poljoprivrednicima i drugim kategorijama radnika nema pokriće u budžetu.

Naprednjaci su poručili da podržavaju opravdane zahteve radnika koji širom Srbije protestuju zbog nepodnošljivh materijalih uslova u kojima žive, uz ocenu da dosadašnje mere vlade nisu imale nikakve efekte.

Član Ekonomskog saveta SNS Milenko Dželetović je na konferenciji za novinare kazao da su obećanja vlade Srbije data radnicima "neopravdana i neutemeljena", jer u budžetu nema dovoljno sredstava.

"Vlada je u prvih pet meseci prekoračila projektovani budžetski deficit za prvu polovinu 2011. godine, a donošenjem "Dinkićevog" zakona budžetska rupa je povećanja za 10 milijardi dinara", naveo je Dželetović.

Govoreći o ekonomskoj situaciji, član Ekonomskog saveta SNS Nikola Tasić je naveo da je Srbiji potrebna vlast koja će videti da izlaz iz krize može biti privatni sektor, koji treba pustiti da radi i zapošljava ljude, a ne "pritiskati ga".

Tasić je rekao da je od planiranih četiri, za prvih šest meseci 2011. samo jedan osto budžeta potrošeno za kapitalne rashode, a četiri puta više za nabavku finansijske imovine - 25 milijardi dinara, iako se Vlada Srbije i dalje zadužuje.

Situacija je i u monetarnoj sferi, prema njegovim rečima, "poražavajuća" čemu u prilog govori i duplo veća stopa inflacije od najavljene.