petak 15. jul 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Ivanović: Na Kosovu će biti burna diskusija o pregovorima

Ivanović: Na Kosovu će biti burna diskusija o pregovorima

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je danas da očekuje da će u parlametu Kosova danas biti "burna diskusija" o pregovorima Beograda i Prištine, ali i da će biti doneta odluka o nastavku razgovora
Skupština Kosova danas treba da, na zahtev opozicije, održi vanrednu sednicu na kojoj će se raspravljati o zaključcima o kojima su se Priština i Beograd dogovorili u toku dosadasnjih pregovora pod pokroviteljstvom EU.
Ivanović je Radio-televiziji Srbije rekao da kosovske institucije mnogo zavise od međunarodne podrške i da zato ne mogu sebi da dozvole rizik da se suprotstave nečemu što su podržale SAD i EU.
On je kazao da događaji koji su usledili posle prvih dogovora Beograda i Prištine - oduzimanja dokumenata, hapšenje Srba i smene komandira policijskih stanica - predstavljaju "odraz nervoze Albanaca i pokušaj da se situacija na terenu promeni".
Ivanović je kazao da u sledećim razgovorima pregovaračkih timova Beograda i Prištine problem ne bi trebalo da budu telekomunikacija i struje, ali je kao problematično ocenio pitanje carinskih pečata.