petak 15. jul 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Džudžević zamrznuo poslanički mandat

Džudžević zamrznuo poslanički mandat

BEOGRAD - Narodni poslanik Bošnjačke liste Esad Džudžević, kome su u sredu isečene gume na službenom automobilu, odlučio je da više ne učestvuje aktivno u radu parlamenta.

"Obaveštavam vas da od danas više neću aktivno učestvovati u radu Narodne skupštine Republike Srbije i da kao narodni poslanik Bošnjačke demokratske stranke Sandžaka do daljeg zamrzavam svoj status poslanika parlamentarne većine", naveo je Džudžević u pismu predsednici parlamenta.

Kao razloge za takvu odluku, on je naveo da su nepoznati počionioci juče isekli sve četiri gume na njegovom službenom vozilu koje pripada Bosanskom nacionalnom vijeću čiji je on funkcioner i koje koristi poslednjih devet godina.

Džudžević je naveo da se taj incident dogodio uprkos tome što je automobil bio vidno obeležen nalepnicom Narodne skupštine i zastavicom BNV-a.

"Ovakav čin smatram otvorenom pretnjom i odgovorom državnih vlasti na moje uporno traženje i insistiranje na poštovanju ustavnih i zakonskih prava i sloboda sandžačkih Bošnjaka u Srbiji", naveo je Džudžević.

On je podsetio da je o ovom problemu više puta govorio i pisao. Sada ste, naveo je Džudžević, po Ustavu i zakonu obavezni da se brinete i štitite ljudska i manjinska prava svih gradjana, pa i sandžačkih Bošnjaka u Srbiji.

"Očekujem od vas da učinite sve što je u vašoj nadlježnosti da pripadnici bošnjačke nacionalne zajednice u Srbiji, nastave da ostvaruju svoja ustavna i zakonska prava, kao i da insistirate na otkrivanju i kažnjavanju nalogodavca i počinioca napada na moj integritet i sigurnost u Beogradu. Do tada, ja ću, kao narodni poslanik obavljati svoje zakonske obaveze i posvetiti se radu sa građanima na terenu u Sandžaku“, rekao je Džudžević.