petak 15. jul 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Agenti Mosada stigli u Banjaluku!

Agenti Mosada stigli u Banjaluku!

BANJALUKA - Revanš utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Borca i Makabi Haife biće visokog rizika, bar tako misle predstavnici obaveštanoj-bezbedonosne organizacije iz Izraela, Mosada.
Kada u goste dolaze sportisti iz Izraela, atmosferu "podižu" uvek prisutni pripadnici Mosada. Ovoga puta, mosadovci su posetili Banjaluku i nikoga nisu ostavili ravnodušnim, piše Glas Srpske.

Kada god izraelski klubovi igraju van granica svoje zemlje atmosfera je sve samo ne obična. Iako retko u samom evropskom vrhu, osim naravno košarkaškog kluba Makabi, klubovi iz ove zemlje uvek privlače veliku pažnju. Razlog tome leži u činjenici da neizostavnu pratnju tim timovima uvek čine i pripadnici jedne od najpoznatijih tajnih službi na svetu, Mosada.

Tako je bilo i ovog puta, uoči gostovanja Makabija u Banjaluci, 20. jula. Vest dana u glavnom gradu Republike Srpske bila je dolazak pripadnika Mosada, koji su tu bili kako bi "obavili određene pripreme" uoči gostovanja Makabi Haife.

Naravno, niko nije saznao sve detalje oko ovih "priprema", ali je poznato da će fudbalere Makabija pratiti izrazito jake snage agenata u civilu koji će, po već ustaljenoj praksi još od "crnog septembra", odnosno, ubistva izraelskih atletičara na Olimpijskim igrama 1972. u Minhenu, biti naoružani do zuba.

Tako su, prema određenim informacijama, mosadovci već infiltrirani i u upravljačke strukture kluba iz Haife, a u koordinaciji sa MUP-om Republike Srpske, biće raspoređeni i na tribinama, odnosno, oko Gradskog stadiona.

Fudbaleri Makabija iz Haife biće smešteni u hotelu "Bosna", u strogom centru Banjaluke, a Izraelci su rezervisali tri sprata ove ugostiteljske ustanove.

Ključne reči: