petak 15. jun 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Dodik: Za RS važno ko je na vlasti u Srbiji

Dodik: Za RS važno ko je na vlasti u Srbiji

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je "RS ponovo na vrhu dnevnog reda politike u Beogradu", i važno pitanje prilikom formiranja nove vlade Srbije.

To je uspeh, rekao je Dodik, navodeći da je Beograd dugo potiskivao i nije posmatrao RS sa stanovišta javne pažnje.

"RS je sada postala priča svih ljudi u Srbiji", smatra Dodik.

Na pitanje koja je vlada u Srbiji najbolja za RS, Dodik je odgovorio da je to "ona vlada koja će napraviti jaku Srbiju i koja će je s ponosom braniti i jačati".

"Ja nemam ništa protiv da sarađujemo daleko više sa Srbijom. Mi nemamo ništa protiv više Srbije u RS. Ali, isto tako, bili bismo više sretni da ima više RS u Srbiji", istakao je Dodik.

Govoreći o sastavljanju nove vlade u Srbiji, podvukao je da "očigledno nije nevažno šta smo mi rekli o tome i da to u Srbiji ima određeni uticaj i značaj".

"Ne mogu da kažem da mi nije drago zbog toga", dodao je Dodik.

Komentarišući ocene iz Beograda da se direktno meša u unutrašnjopolitička pitanja Srbije, Dodik je postavio pitanje da li stavovi lidera Liberalno-demokratske stranke (LDP) Čedomira Jovanovića da je Srbija genocidna tvorevina, takođe, predstavljaju "mešanje u unutrašnje poslove RS".

"Nama je veoma važno da Srbija bude od koristi za RS. Nama je važno koja će vlada biti u Srbiji. Mi ne možemo prihvatiti da tamo budu oni koji su pokazali loš odnos prema RS", naglasio je Dodik i dodao da najmanje što može da uradi jeste da iskaže protivljenje tome.

"Ako se to, ipak, desi, naša saradnja s tim ljudima je nemoguća i ona će tražiti neka javna razrešenja", poručio je predsednik RS.