petak 15. mart 2013.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Kosovska policija oduzela srpske tablice

Kosovska policija oduzela srpske tablice

KOSOVSKA MITROVICA - Pripadnici kosovske policije u četvrtak veče u Kosovskoj Mitrovici oduzeli su od vozača čiji identitet nisu saopštili jedan par srpskih registarskih tablica.

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je da je policija zaplenila registarske tablice sa oznakama KM (Kosovska Mitrovica) koje je izdao MUP Srbije, a koje kosovska policija ne priznaje.

Tablice su zaplenjene na putu od Kosovske Mitrovice prema multietničkom selu Suvi Do, a odmah nakon tog događaja došlo je do okupljanja Srba koji su protestovali.

Pripadnici saobraćajne jedinice kosovske policije iz južnog dela Mitrovice, koji su oduzeli tablice sa srpskim registarskim oznakama, nakon što su na lice mesta stigle njihove kolege iz policijske stanice Mitrovica sever povukli su se, a okupljeni Srbi razišli.

Od sredine prošle godine na Kosovu i Metohiji, osim na severu pokrajine, u upotrebi su KS ili RKS tablice, a kosovska policija zabranila je nove srpske tablice sa oznakama kosovskih gradova.

Kosovske vlasti registarske oznake koje izdaje MUP Srbije sa oznakama KM, PR, UR, PZ, PE i GL smatra nelegalnim, a to je kako ističu zvaničnici u Prištini rezultat briselskih dogovora o slobodi kretanja.