sreda 14. decembar 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Dežer: O EU kandidaturi ponovo u martu

Dežer: O EU kandidaturi ponovo u martu

Srbiji u Briselu priznat napredak u procesu evropskih integracija

BEOGRAD - Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Vensan Dežer rekao je da je Srbiji u Briselu priznat napredak u procesu evropskih integracija i da će se u martu ponovo razgovarati o kandidaturi za članstvo.

Želimo da se proces proširenja nastavi, rekao je Dežer otvarajući skup "Religioznost građana Srbije i njihov odnos prema procesu evropskih integracija".

Dežer je istakao da je EU politička i ekonomska zajednica, ali pre svega zajednica vrednosti tolerancije i mira i zato postoji puna konvergencija evropskih integracija i vera.

Predstavnik Centra za evropska istraživanja Panajotis Tasiopulos je napomenuo da je Srbija preduzela niz izuzetnih koraka u procesu evrointegracija.

Srbija ima svoje mesto u EU i potrebna je kako bi se upotpunio evropski mozaik, naglasio je Tasiopulos.

Na skupu, koji organizuje nemačka Fondacija Konrad Adenauer, biće predstavljeni rezultati istraživanja o religioznosti građana i njihovom odnosu prema EU, a govoriće predstavnici tradicionalnih crkava i verskih zajednica.

Komentari

Nista vise srbija nece napraviti nego sto je napravila, lopta je u vasem dvoristu g. Dzeger. Moracete vi da urazumite g. Merkel a ne Tadica jer on ne smije ni korak dalje od onoga sto je vec napravio. Narod je poceo da rezi