ponedeljak 14. novembar 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Dejanovićeva: Ako stigne deklaracija, sutra o Kosovu

Dejanovićeva: Ako stigne deklaracija, sutra o Kosovu

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović kazala je da "gubi nadu" da će Vlada Srbije  uputiti parlamentu predlog deklaracije o Kosovu.

"Gubim nadu da će danas predlog deklaracije o Kosovu stići u parlament, ali ako se to dogodi sednica Skupštine bi mogla da počne sutra popodne", kazala je Đukić-Dejanović.

Ona je dodala da bi, ukoliko bi deklaracija čiji tekst priprema Vlada Srbije, stigla u Skupštinu u naredna tri sata, mogla odmah da zakaže sednicu za sutra popodne.

Đukić-Dejanović je kazala da u Vladi traju konsultacije i usaglašavanje teksta deklaracije, ali da ona nema informaciju da će danas biti održana sednica vlade koja, pre upućivanja u parlament, treba da usvoji taj dokument. Prema njenim rečima, poslanici će sutra 10 sati nastaviti tekuću sednicu na čijem dnevnom redu je rasprava o amandmanima na izmene Zakona o spoljnotrgovinskom poslovanju i o amandmanima na Predlog zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama.

Do kraja te sednice, poslanici treba da razmotre još amandmane na izmene zakona o zaštiti prava oplemenjivača biljnih sorti, kao i amandmane na izmene zakona o Visokom savetu sudstva i o Državnom veću tužilaca. Sednica sa 27 tačaka dnevnog reda počela je 18. oktobra, a posle dva dana napustili su je poslanici opozicije koji traže da Skupština, umesto o zakonima, raspravlja o stanju na Kosovu. Raspravama od tada prisustvujuju samo poslanici Srpske radikalne stranke. Poslanici Demokratske stranke Srbije dolaze samo na deo seednice za postavljanje pitanja.