utorak 13. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Šarićev klan planira likvidaciju državnog vrha Srbije

BEZBEDNOSNE MERE SRPSKIH FUNKCIONERA PODIGNUTE NA NAJVIŠI NIVO

Šarićev klan planira likvidaciju državnog vrha Srbije

Plan podrazumevao da nekoliko plaćenih ubica, poreklom iz Crne Gore koji inače borave u Beogradu, u sinhronizovanoj i dobro koordinisanoj akciji izvrše ubistva lica koja su označena za najveću smetnju ove narkomreže. Na meti mafije Boris Tadić, Miljko Radisavljević, Snežana Malović...

BEOGRAD - Bezbednosne mere članova srpskog državnog vrha podignute su na najviši nivo zbog priprema kokainskog narkoklana Darka Šarića za odmazdu i likvidaciju nekoliko čelnika MUP-a, BIA i najviših državnih funkcionera, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva pravde Srbije Slobodan Homen.
Homen je rekao da je indikativno da se pretnje upućuju predsedniku Srbije Borisu Tadiću, koji je, prema shvatanjima pripadnika kriminogenih struktura, glavni nosilac borbe protiv organizovanog kriminala.

Homen je naveo da je, na osnovu operativnih saznanja službi Srbije, postojalo više planova za likvidaciju nekih funkcionera koji su obuhvatali snimanje kuća u kojima žive i praćenje njihovih saradnika i prijatelja, kako bi bio utvrđen njihov uobičajeni plan kretanja.
- Pretnje kriminalnih krugova javnim funkcionerima učestale su u poslednjih godinu dana, sa početkom primene Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela i jasnom opredeljenošću države da krene u beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala - dodao je Homen.

On je potvrdio da je na vrhu liste kriminalnog klana predsednik Srbije Boris Tadić, zatim tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, ministarka pravde Snežana Malović, pa i on sam.

"Balkanski ratnik"

Svakako najznačajnija akcija tokom 2009. godine bila je ona poznata kao "Balkanski ratnik", u kojoj je, zahvaljujući informacijama i saradnji BIA i DEA, zaplenjena 2,1 tona kokaina i razbijena jedna od najveći međunarodnih kriminalnih grupa koja je snabdevala tržište Evrope. Da su kriminalci ozbiljno uzdrmani svim akcijama koje država sprovodi i da su ozbiljno pristupili razradi planova za likvidaciju potvrđuju i dodatna saznanja do koji su došli naši organi, ukazao je Homen.

 

 

Homen je dodao da je bezbednost državnih funkcionera dodatno bila ugrožena razotkrivanjem klana koji predvodi Darko Šarić i nastavkom akcije "Balkanski ratnik", s obzirom na to da su postojale informacije da ovaj klan priprema odmazdu i likvidaciju nekoliko čelnika MUP, BIA kao i najviših državnih funkcionera.
- Prema informacijama do kojih su došle naše službe, postojali su već razrađeni planovi za likvidaciju nekoliko lica uključenih u istragu i najviših državnih funkcionera - naglasio je Homen.

On je dodao da je plan podrazumevao da nekoliko plaćenih ubica, poreklom iz Crne Gore koji inače borave u Beogradu, u sinhronizovanoj i dobro koordinisanoj akciji izvrše ubistva lica koja su označena za najveću smetnju i prepreku za opstanak ove narko mreže u regionu. U pojedinim lokalnim novinama u regionu uočeni su tekstovi koji su u sebi sadržali i šifrovane poruke kojima su upućivane pretnje.

Zbog ovih i sličnih informacija, nivo bezbednosti pojedinih funkcionera podignut je na najviši mogući nivo i oni se sad nalaze pod punim obezbeđenjem, objašnjava Homen.

Državni sekretar podseća da je prošlu godinu obeležilo nekoliko značajnih događaja u borbi protiv organizovanog kriminala i narkomafije, kao što je razbijanje lanaca narkodilera u akciji "Morava", hapšenje jednog od vođa beogradskog podzemlja Sretena Jocića, a najznačajnija među njima bila je akcija "Balkanski ratnik".
Ag

Komentari

Svugde u svetu se vodi borba protiv terorizma i organizovanog kriminala, pa to cini i srpska vlada.
Ovakve kriminalne grupe treba razbiti i onemoguciti bilo kakav dalji rad. Saric bi organizovao eliminacju srpskog drzavnog vrha. To je dovoljan razlog da se taj bandit izruci pravdi, da se njegova celokupna imovina oduzme, da se svi ogranci kriminalnih aktivnosti razbiju.
Srbija mora da pokaze da je odgovorna zemlja a ne neciji placenik, jer se tu moze predpostaviti da su mafijasi placeni i od strane opozicionih partija da bi se skinula vlast.
U svakom slucaju, gradjani bi morali da podrze vladu da se susbije kriminal i lopovluk.

Stavite te krimose van zakona i odradite ih kao što to rade u Latinskoj Americi...redom sve, a postrožite zakone za trgovinu narkoticima. Može svašta da se preduzme, kad je kriminal zagospodario Srbijom, samo ako vlast to hoće.

Ma hajte, molim vas! Kako vole da dizu sebi cenu. Jedino ko njih zeli da ubije su gladni i iznevereni gradjani, a sa mafijom su u dobrim odnosima

Браво! Овоме не треба ништа додати.

Gospodo iz vladajuce strukture Srbije , da bi spasili drzavu , narode i svoje zivote najpametnije podnesite ostavke na sve funkcije , to je jedino resenje. Kasno ste se setili da resavate propleme kriminala i necete moci protiv onih koji su vas doveli na vlast . Jedino mozete da usvojite dekleraciju u skupstini , da ste nemocni protiv onih koje ste sami iznedrili , imate svojih 127 . famoznih poslanika koji su spremni za vas u vatru i u vodu . Sretno!

Ma nemojte molim Vas. Pa Darko Saric je jedan tako fin gospodin i biznismen. Pa zar niste citali sta je predsednik Crne Gore, Milo Djukanovic izjavio kad je cela akcija pocela: "U Crnoj Gori se postuje red i zakon. Sto znaci da je gospodin Saric nevin dok sud ne dokaze suprotno. A kao svaki drugi gradjanin Crne Gore uziva i uzivace maksimalnu zastitu nadleznih organa."

Pustite sada izmisljene price da je ugledni biznismen sada opasno ljut na predsednika. To nije razlog da se bacaju pare na blindirano vozilo.

Da se podsetimo, posto lako zaboravljamo, Saric je bi ugledni biznismen, a njegova ekipa se bavila privatizacijama i zidanjem luksuznih objekata..

A onda je stigla DEA....

Ko veruje da su krinalne grupe i politicari neprijatelji je veoma , veoma naivan.Ako se koji nadje u nemilosti drzave to je samo sto je drzava postala pohlepna i pustila ga niz vodu.Nie ovo slucaj sa samo sa Srbijom vec celim , takozvanim, naprednim drzavama.Narod je taj koji placa ceh.Njima smeta kriminal a ne drzavi i politicarima.

То се у народу каже: врана врани очи не вади (осим кад је подела плена у питању, наравно). Узгред, био би то класичан обрачун црногораца (због тога још мање верујем да је могућ), па не бринем много, него жељно очекујем

Da je predednik posten covek i politicar on bi vec odavno smestio Cedu Jovanovica u zatvor jer vara drzavu i ne placa porez i nikom nece da kaze odakle mu tolike pare kad znamo da zajedno sa zenom zaradjuje 2.500€ sto je dovoljno samo za kucu koju iznajmljuje, a gde je najskupocenija garderoba, samnpanjac flasa 5000€ obezbedjenje 15000€ . Ali nece on Cedu jer je Cedo njegov spasitelj u svim situacijama pa i onda kada koalicijski partneri nece da slusaju, Ceda hoce a glumi opoziciju. Sto ne zatvori Djilasa, Dinkica, Djelica, sto njima ne posalje kontrolu da vidimo kako su zaradili te silne milione. Predsednik hvali sam sebe a to je nesto najmizernije sto jedan covek moze da ucini. Sto ne kaze ko ubi Panica pa sve je jasno jer je snimljeno. Ako je demokrata sto jaca policijski aparat, kome treba tolika policija. Dajklen ljudi ne dajte da vas ponovo prevari, imao je on deset godina vremena da razbije kriminala ali setio se sada kad treba opet da dobije izbore sa prevarama poput one Dinkiceve od 1000 €.

Verujem da ce doci do velikog obracuna.Nemoguce je da samo jedan izmedu toliko igraca izgubi sve a ostali nista.Pravila igre su poznata.Svi ili niko.Dakle padat ce glave jer su svi oni ptice istog jata samo se drugacije zovu.Nece im pomoci nikakvi avtomobili ni policija jer hobodnica ima mnogo pipaka.Deset godina prevara i izdaje nece smetati malo reda u redovima zute bratije.. Kao narod doziveli smo prvo mnogo sramote,ponizenja i siromastva.Nicija nije gorila do zore .Idemo dalje,Ulaznice za novo politicko pozoriste Srbije ne kostaju nista,narod je publika a istoricati neka rade svoj posao.