utorak 13. mart 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > SRS traži od SB: Sprečite ubistvo Šešelja!

SRS traži od SB: Sprečite ubistvo Šešelja!

BEOGRAD - Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i dalje se oseća veoma loše, saopštila je popodne stranka i dodaje da je današnji pregled pokazao da lider radikala ima izraženu tahikadrdiju aritmiju.

- Srpska radikalna stranka tvrdi da će Haški tribunal po svaku cenu nastojati da izazove smrt Vojislava Šešelja, jer je to jedini izlaz za njih, pošto Tužilaštvo nije dokazalo nijednu tačku optužnice. Potpuno je neverovatno da je moglo da se desi da jedna renomirana institucija, kao što je bolnica u kojoj je Šešelj operisan, ugradi neispravan defibrilator. To znači da Šešelj uopšte nije bio zaštićen od iznenadne smrti koja može da nastupi zbog naglog ubrzavanja otkucaja srca - navodi se u saopštenju.

- Prema novim informacijama, lekari su ovoga puta podesili defibrilator da se uključi i izazove elektrošokove u trenutku kada puls dostigne 200 otkucaja u minuti, iako je ranije aparat bio podešen da reaguje na 180 otkucaja. Ovo je očigledan dokaz do je u međuvremenu došlo do dodatnog pogoršanja zdravstvenog stanja Vojislava Šešelja. Srpska radikalna stranka traži da zemlje - članice Saveta bezbednosti, pre svih Rusija i Kina, pod hitno spreče ubistvo Vojislava Šešelja, apeluju radikali.