utorak 13. mart 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Dačić kandidat koalicije SPS-JS-PUPS za predsednika

Dačić kandidat koalicije SPS-JS-PUPS za predsednika

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić biće kandidat koalicije SPS-PUPS-JS napredsedničkim izborima, najavio je večeras lider socijalista nakon potpisivanja koalicionog sporazuma sa te dve stranke.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, Dačić je pozvao predsednika Demokratske stranke i Srbije Borisa Tadićada se izjasni da li želi predsedničke izbore istovremeno sa parlamentarnim, a ne, kako je istakao, da odugovlači. "Žele vanredne predsedničke izbore da bi stvorili dualizam u Srbiji. Nemoj da Tadić tek u aprilu kaže da podnosi ostavku jer treba da zna da izbore raspisuje (predsednica Skupštine Srbije) Slavica Đukić Dejanović, a ona to može da uradi u roku od 30 do 90 dana", naveo je Dačić.

Lider SPS-a je optužio predsednika DS Borisa Tadića i predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da žele da stvore dualizam u Srbiji i da je podele između sebe kao "slavski kolač". "Smatram da predsednički izbori treba da budu u redovnom terminu, a ako žele vanredne predsedničke izbore onda to treba da kažu. Srbija je mnogo veća nego što su njih dvojica", rekao je Dačić govoreći o Tadiću i Nikoliću.

Prema njegovim rečima, Tadić i Nikolić manipulišu predsedničkim izborima nastojeći da tako podele vlast u Srbiji. Konferenciji su prisustvovali i predsednici Jedinstvene Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije Dragan Marković Palma i Jovan Krkobabić.