nedelja 13. februar 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Milosavljević se ne plaši za svoju funkciju

Milosavljević se ne plaši za svoju funkciju

Ministar trgovine izjavio da "ne oseća potrebu da tumači izjave Dinkića" koji je rekao da neki ministri nemaju autoritet

BEOGRAD - Ministar trgovine Slobodan Milosavljević izjavio je da "ne oseća potrebu da tumači izjave ministra Mlađana Dinkića", koji smatra da je "vlada izgubila kredibilitet" i "da neki ministri nemaju autoritet" i naglasio da se on nikad nije plašio za svoju funkciju u Vladi Srbije.

"Svako radi svoj posao i ima razloge zašto je neko izjavu dao, neka on (Dinkić) objasni šta je tim hteo da kaže", rekao je Milosavljević novinarima na otvaranju Sajma meda u Beogradu.

Milosavljević je rekao da nije učestvovao ni u jednom razgovoru o rekonstrukciji vlade, navodeći da o tome nije bilo reči na u četvrtak, 10. februara, na sednici Vlade Srbije.

Odgovarajući na pitanje novinara da li se oseća prozvanim u Dinkićevoj izjavi, Milosavljević je kazao da se on nikad nije plašio za svoju funkciju, "jer svoj posao ne doživljava tako, nego kao težak i odgovoran rad u vrlo teškom vremenu".

Milosavljević je dodao da javnost ima uvida u rad svakog ministra i da treba da ga proceni, ali da to pre svega, treba da čine premijer, kao šef tima i predsednici partija koji čine koaliciju na vlasti. "Svaka vlada može da bude bolja", istakao je ministar trgovine, dodajući da je poslednjih nedelja "ipak bilo malo više nepotrebno teških reči i kvalifikacija kolega u vladi prema drugim kolegama".

"Poslednje tri godine bili smo dobar tim, nismo se uvek slagali, ali to je demokratija, koja je ponekad donosila kvalitet potreban Srbiji", rekao je ministar u Vladi Srbije. Milosavljević je zaključio da je Srbiji sada najpotrebnija stabilnost da bi mogla da završi najvažniji posao - da dobije status kandidata i počne pregovore za članstvo u EU.