četvrtak 13. januar 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Mustafa: Tači vodi prljavu igru

Mustafa: Tači vodi prljavu igru

PRIŠTINA - Predsednik Demokratkog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da aktuelni kosovski premijer i predsednik Demokratske partije Hašim Tači “vodi prljavu igru” i da je “izgubio kompas”.

Mustafa zahteva da Hašim Tači snosi odgovornost zbog toga što je izmanipulisano preko 20.000 glasova za njegovu Demokratsku partiju u opštinama Srbica i Glogovac, kolika je razlika u dobijenim glasovima između izbora održanih 12. decembra i 9. januara.

"Ne želimo da takva zločinačka vlast dođe u Prištinu", kaže Mustafa u intervjuu prištinskom listu "Kosova Sot" i dodaje da su se u oba kruga glasanja ponovile neregularnosti, da je teško prekršeno ustavno pravo građana da sami odlučuju i biraju novu vlast koja će upravljati Kosovom.

“Uprkos tome, mi čvrsto verujemo u pravosudne organe da reše ovaj problem, ali ne vidimo nijednu mogućnost da nove državne institucije budu poverljive i održive", rekao je Mustafa.

On je istakao da je problem u razvoju izbora, jer,kako je objasnio, na osnovu načina na koji su održani izbori, ne možemo da utvrdimo ko je prvi a ko drugi na ovim izborima.

"Ovo kažem s razlogom, jer ukoliko se desi da neka partija, 9. januara, izgubi 20.000 glasova u dve opštine, onda se ozbiljno postavlja pitanje, kako su dobile glasove u ostalim opštinama. Ja sam veoma ubeđen da bi DSK bila prva partija, da smo imali pravedne i zakonske izbore, u najmanju ruku bili bismo ravnopravni sa DPK-om”, kazao je Mustafa.

On je najavio da, iako je pojedinačno kao poslanički kandidat dobio najviše glasova od svih kandidata, više i od premijera Hašima Tačija, neće biti poslanik već će nastaviti da obavlja funkciju gradonačelnika Prištine.

“Parlamentarna grupa DSK-a će imati predsednika i uživaće sva prava koja im pripadaju u Skupštini, bez predrasuda kako će biti, jer izborni proces još nije završen”, rekao je Mustafa.

Komentari

E Mustafa tako ti je to. Taciju je ponestalo srpskih organa sada ste vi na redu. Tako vam je to kada pravite drzavu u drzavi. Svi ste vi nelegitimni.