subota 12. jun 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Albanci napali Srbe u Kosovskoj Mitrovici

Albanci napali Srbe u Kosovskoj Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA - Mladić srpske nacionalnosti iz Kosovske Mitrovice lakše je povređen, a dvojica su zadobila ogrebotine kada ih je u severnom delu tog grada napala manja grupa Albanaca koju je policija odmah privela.

Portparol regionalne Kosovske policije Besim Hoti izjavio je za agenciju Beta da se incident dogodio sinoć oko 20 sati, u multietničkom naselju Tri solitera i da policija smatra da je to bio odgovor na napad koji se desio prethodno veče, u Mikronaselju, kada su srpski mladići pretukli mladiće albanske nacionalnosti, Hoti je rekao da je i ovaj, kao i prethodni napad etnički motivisan.

Policija je sinoć privela trojicu Albanaca koji su saslusani i protiv njih je pokrenut postupak, rekao je Hoti i dodao da su i oni, kao i ranije privedeni srpski mladići, nakon davanja izjave pušteni kući.

"Policija je privela trojicu Albanaca iz Mikronaselja. Sve se dogodilo ispred naselelja "Tri solitera". Napadaci su potom preko pomoćnog mosta pobegli u južni deo grada, gde su uhapšeni", rekao je on i dodao da napadači imaju 19, 20 i 27 godina.

Porptparol je rekao da je povređeni Srbin zbrinut u kosovskomitrovičkoj bolnici, dok su druga dvojica zadobila ogrebotine. U poslednje dve večeri ovo je drugi incident u Kosovskoj Mitrovici.

Euleks policija je posle prvog pojačala prisustvo u pojedinim mešovitim gradskim kvartovima. Šest osoba srpske nacionalnosti pretuklo je preksinoć na igralištu u Mikronaselju u severnom delu Kosovske Mitrovice pet albanskih mladića, od kojih su četvorica zadobili teže povrede.