četvrtak 12. maj 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Stefanoviću dozvola da uđe na Kosmet pa državni doček?!

Stefanoviću dozvola da uđe na Kosmet pa državni doček?!

PRIŠTINA - Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio je da će u četvrtak u svom kabinetu primiti šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića za koga će biti priređen državni doček.
Kuči je kazao da je predviđeno da se Stefanović sretne i sa predstavnicima opozicije, ali da će pre svega morati da traži dozvolu da uđe na Kosovo. Ukoliko ne zatraži dozvolu, Stefanović neće moći da uđe na Kosovo, rekao je zamenik kosovskog premijera i dodao da iz Beograda do juče saglasnost nije zatražena.
U Skupštini Kosova nisu planirani susreti sa Stefanovićem. Predsednik kosovskog parlamenta Jakup Krasnići je za "Kohu ditore" izjavio da ne vidi zašto bi se parlamentarci sreli sa Stefanovićem. Portparol Edite Tahiri, šefice prištinskog tima u razgovorima sa Beogradom, rekao je da ona nije promenila stav o poseti Stefanovića i da i dalje misli da je "prerano" za takav čin. Spremnost da se sastane sa Stefanovićem ranije je izrazio i zamenik premijera i ministar lokalne uprave Slobodan Petrović. Pregovori Beograda i Prištine počeli su 8. marta u Briselu i do sada su održane tri runde razgovora, a dogovora o započetim temama nije bilo. Nastavak razgovora zakazan je za 17. i 18. maj.