ponedeljak 12. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Opozicija predaje milion potpisa za izbore

Opozicija predaje milion potpisa za izbore

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković primiće danas predsednike Srpske napredne stranke i Nove Srbije Tomislava Nikolića i Velimira Ilića koji će mu predati više od milion potpisa građana prikupljenih u akciji za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Delegaciju će predvoditi predsednik SNS Tomislav Nikolić, predsednik NS Velimir Ilić i potpredsednik DSS Nenad Popović, saopštila je SNS.

Lider SNS je istakao da je akcija prikupljanja potpisa pokazala "nezadovoljstvo građana aktuelnom vladom i da bi zato bilo izlišno njeno svako dalje opiranje da prizna da se nije snašla u datim okolnostima". Međutim, on ne očekuje raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora jer je vladajuća većina saglasna da "okidač" za to neće biti inicijativa opozicije.

- Nije nam bio cilj samo da promovišemo stranku i potvrdimo njenu jačinu, jer je svaka akcija opozicije koja uzdrma vlast korak bliže raspisivanju vanrednih izbora - rekao je sinoć Nikolić, uoči današnjeg sastanka sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem.

Prema njegovoj oceni, predsednik vlade je mudro postupio kada je odlučio da se sastane s predstavnicima SNS, NS i DSS, jer "time pokazuje da je akcija opozicije značajna, jer na neki način i sam učestvuje u njoj, ali i da mu nije svejedno šta građani Srbije misle. Možda bi njihovim potpisima trebalo da suprotstavi svoju argumentaciju".