utorak 12. februar 2013.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Vučić: Srbija i njena vojska faktor stabilnosti

Uoči Sretenja

Vučić: Srbija i njena vojska faktor stabilnosti

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vučić uručio je danas zlatne i srebrne medalje za revnosnu službu aktivnim i penzionisanim pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, poručivši im da je Srbija danas faktor stabilnosti u regionu, a njena vojska oslonac razvijanju dobrih bilateralnih odnosa u Evropi i šire.

Na ceremoniji uručenja medalja, upriličenoj povodom Dana državnosti Srbije, Vučić je odikovanim pripadnicima sistema odbrane rekao da odličje koje im je dodeljeno treba da nose sa ponosom, svesni činjenice da su postali primer za ugled svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Prema njegovim rečima, simbolika Sretenja ne sme da bude zaboravljena, jer Vojska Srbije je istinski naslednik ustanika vožda Karađorđa i kneza Miloša, ali i ratnika i boraca oba balkanska i svetska rata.

"Kao ministar odbrane i lično sam ponosan na Vojsku Srbije. U njoj su danas ljudi koji su uvek znali da je sloboda najviši princip koji treba da štitimo, mi to danas umemo da čuvamo, umemo da pomažemo našim ljudima ali i ljudima širom sveta kojima je pomoć potrebna. Danas ni u zemlji ni u svetu niko o našoj vojsci ne misli loše, čini mi se da smo cenjeniji nego ikada", rekao je Vučić.

Ukazom predsednika Srbije Tomislava Nikolića, pripadnicima sistema odbrane u decembru je dodeljeno je 65 zlatnih i 75 srebrnih Medalja za revnosnu službu, i to za izuzetne zasluge i rezultate u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti.