petak 12. februar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Dačić u Zagrebu o organizovanom kriminalu

Dačić u Zagrebu o organizovanom kriminalu

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovaće u Zagrebu u radu regionalne ministarske konferenciji posvećene saradnji u borbi protiv svih vidova organizovanog kriminala. Učesnici konferencije, ministri unutrašnjih poslova bivših jugoslovenskih republika, razgovaraće o saradnji policija u regionu, borbi protiv organizovanog kriminala i ilegalne trgovine narkoticima.

Četvrtu konferenciju ministara pod naslovom "Balkanska ruta - juče, danas, sutra", organizuje hrvatski ministar policije Tomislav Karamarko. Skup će otvoriti predsednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor.

- Konferencija je prilika da se "svima koji ne poštuju zakone, pošalje jedinstvena poruka da pripadnici policijskih snaga rade zajednički i koordinirano i da će se suprotstaviti svim opasnostima u cilju da zapadni Balkan bude najbezbedniji deo Evrope - navodi se u saopštenju MUP Srbije, a prenosi RTS.

Proteklih godinu dana je učinjeno mnogo na planu zajedničkog odgovora organizovanom kriminalu i terorizmu i realizovan je značajan broj zajedničkih i koordiniranih akcija koje su rezultirale razbijanjem kriminalnih grupa i hapšenjem njihovih članova, navodi MUP Srbije.

Komentari

A 'oce li tu prisustvovati i Ministar policije Kosova???