četvrtak 11. novembar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Koštunica: Okrenuti se izgradnji jake Srbije

Koštunica: Okrenuti se izgradnji jake Srbije

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ocenio je danas da Srbija, posle izveštaja Evropske komisije, treba da se okrene rešavanju ključnih unutrašnjih pitanja, pre svega pokretanju privrede.

"Neprestana propaganda o ubrzanim evropskim integracijama Srbije sve više treba da prikrije koliko je naša stvarnost doista teška. Danas, posle izveštaja Evropske komisije, na pravom dnevnom redu nije pitanje da li će Srbija postati članica EU, jer se to pitanje u ovoj deceniji neće ni rešavati, pored toga što Srbija možda čak i u dalekoj budućnosti neće ući u EU", naveo je Koštunica.

On je dodao da Srbija treba da se od "izmišljenih tema okrene rešavanju pravih problema, a to su pokretanje privrede, zapošljavanje nezaposlenih, zbrinjavanje Kraljevčana kojima su srušene kuće, zaustavljanju nerazumne rasprodaje Telekoma".

"A kada je reč o EU pravi problem je u tome što EU pokušava da nam otme južnu pokrajinu i napravi lažnu državu Kosovo. Nažalost, i vlast i deo opozicije se utrkuju u podgrevanju lažnih nada kako je rešenje svih problema Srbije u izmišljenim ubrzanim evropskim integracijama", naveo je predsednik DSS.

Koštunica je dodao da je jedino rešenje da Srbija "okrene list i da napusti politiku da EU nema alternativu koja je puna obmana, i ponovo uspostavi realnu državotvornu politiku koja bi jednako vodila računa o nacionalnim i ekonomskim interesima Srbije".