utorak 11. januar 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > DSS osudila inicijativu SNS za smanjenje broja poslanika

DSS osudila inicijativu SNS za smanjenje broja poslanika

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije  optužila je Srpsku naprednu stranku (SNS) da se inicijativom o smanjenju broja poslanika priključila nameri vlasti da dođe do promene Ustava u prembuli u kojoj se Kosovo pominje kao sastavni deo Srbije.

"Cilj SNS nije da se smanji broj poslanika na 125 nego da se promeni Ustav", kazao je na konferenciji za novinare portparol DSS Petar Petković i dodao da promena Ustava podrazuvema dezintegraciju Srbije.

Prema njegovim rečima, SNS se svojom inicijativom pridružuje inicijativi vlasti da dođe što pre do promene Ustava "jer ih verovatno žulji preambula gde se kaže da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije".

"To otvara pitanje da li inicijativa SNS-a predstavlja možda i početak stvaranja neke buduće koalicije SNS i Demokratske stranke kada je u pitanju formiranje nove vlade", naveo je Petković. Petković je osudio inicijativu SNS-a za smanjenje broja poslanika jer je "demagoška i rđava ideja" i naveo da DSS ne može da sarađuje sa SNS-om koji je "duplikat vlasti" jer podržava politiku da Evropa nema alternativu.

Na pitanje da li će se DSS pridružiti mitingu koji organizuje SNS 5. februara, portparol DSS-a je kazao da je za zajedničke akcije potrebna i zajednička politika.

"DSS se suštinski razlikuje od politike SNS-a koja nema politiku i politički program nego marketinškim načinima i akcijama pokušava da opstane na političkoj sceni Srbije", kazao je Petković.

On je dodao da ne bi bilo odgovorno pre svega prema građanima da DSS učestvuje na jednom takvom mitingu a da pritom ima suprotne stavove u odnosu na SNS naročito po pitanju EU.

Petković je kazao da DSS ne može da učestvuje u akcijama SNS-a, ali i naveo da DSS kao opoziciona stranka podržava sve akcije koje treba da dovedu do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

"DSS ima jasnu državotvornu politiku koja ima Srbiju na prvom mestu i svako ko ima taj stav je dobrodošao i želimo saradnju. Onog momenta kada SNS promeni svoj stav i te kako možemo da razgovaramo. Sve dok SNS podržava politiku vlasti i kaže Evropa nema alternativu kako da sarađujemo sa nekim ko je duplikat vlasti", naveo je Petković.

Komentari

E hvala Bogu da mladi Gebels kaze nesto pametno.

Ovaj DSS je potpuno izgubio kontakt sa realnoscu i sa vodjenjem politike.
Bice kaznjen na sledecim izborima i ne verujem da ce preci cenzus ukoliko se uopste usudi da izadje sam na izbore. Toj stranci je potrebno vise poslanika da bi uopste mogla da udje u parlament. A sto to kosta Srbiju, ma hajdete, to uopste nije vazno. Postacete stranka koja je nekada postojala i potpuno izgubila poverenje biraca svojom ocajnom politikom. Zivi bili pa videli.

Normalno je da se DSS protivi smanjenju broja poslanika jer su oni tzv. kombi stranka pa bi u tom slucaju ostali bez fotelja u parlamentu.

Ka bi se smanjio broj poslanika, polovina stranke DSS bi ostala bez posla! Gospodin Koštunica me je duboko razočarao svojim političkim stavovima. Treba da se udruži i sa crnim đavolom, ako će to srušiti ovu nesposobnu vladu i "žute", SPS i radikale oterati što dalje od mogućnosti da budu u vladi Srbije.

Vlast je perfidno ubacila pricu o "stednji" na broju poslanika kako bi zapocela restauraciju Ustava prema svojim potrebama. DSS je to dobro uocila, ali mnogima ovde to nije jasno jer su zaslepljeni ispraznim pricama o "evro-atlanskim integracijama". Dokle ce te verovati vlasti koja vam obecava "sarene laze"? Zar vam nisu obecali ostanak KiM u okvirima Srbije pred izbore 2008? Zar vam nisu obecali po 1,000 eura? Treba li jos da navodim?

Kada sam procitao ovih nekoliko komentara dosao sam do zakljucka da u Srbiji ne valja ni jedna stranka , zar je bas tako . Jedni ne vole ove na vlasti , drugi nisu za dr. Kostunicu i njegov DSS , drugi nisu za SPS i SRS . Po mom licnom misljenju Srbiji nisu potrebni izbori , neka ide ovako , pa kome opanci , a kom obojci. Mozda je narod toliko izmanipulisan pa ni sam ne vidi izlazak iz ove duboke krize, uostalom pokazace vreme sto ce se dalje dogadjati. Moje licno misljenje je da Srbiju moze iz krize da iscupa jedino stranka dr. Kostunice , ali ne sa DS ili sa onima strankama sa kojima je vec bio u koaliciji, koje su ga sprecavale u vladi da donese pravu i pametnu odluku za drzavu i narode . Jedini iz DSS imaju tu snagu da pomognu Srbiju i narode da ostanu uspravni i ponosni , a ne pocepani i ponizeni kao sto je slucaj sada . Treba verovati u Voju i njegovu politiku i diplomatiju , to je do sada cesto pokazao , kritikujuci ove na vlasti kada su vukli lose poteze i svaki put je bio u pravu . Ako zelite objavite ovaj komentar , ako ne nikome nista, unapred zahvalan .

Promena Ustava u ovo vreme kada je Srbija na kolenima (politicki, ekonomski, moralno), samo moze koristiti neprijateljima Srbije. Zasto SNS ne saceka da udje u vlast pa tek onda da menja Ustav. Ovako svi ce pokusati da love u mutnom. Evo i Gej populacija podrzava inicijativu SNS-a.