četvrtak 10. jul 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Velja „preleće“ kod Tadića

Da li će Nova Srbija napustiti DSS i pritrčati vladajućoj koaliciji

Velja „preleće“ kod Tadića

Da su DS i NS zajedno, trebalo bi da se vidi već sledeće nedelje, kada će Ilić sa još osam svojih poslanika podržati neke zakone nove vlasti. Nova Srbija će dobiti neka mesta u upravnim odborima javnih preduzeća, saznaje Glas. Ilić: Glasaćemo za sve zakone koje predloži vladajuća koalicija, koji budu pametni, korisni i u interesu građana, ali ostajemo opozicija

BEOGRAD - Velimir Ilić „preleće“ kod Borisa Tadića i to tako što će devet poslanika Nove Srbije, među kojima je i on, glasati za zakone vladajuće većine, saznaje Glas od izvora bliskih lideru NS.

Prvi korak u tom pravcu je otcepljenje Ilićevih poslanika od kluba koji vodi DSS i formiranje samostalne grupe u parlamentu, što će biti ozvaničeno do kraja ove nedelje, a možda već danas.

- Da su Ilić i Tadić, zajedno trebalo bi da se vidi već sledeće nedelje, kada će poslanici NS podržati neke zakone vladajuće većine. U početku, oni neće zvanično preći u većinu, već će samo glasati za njene zakone, pod „kapom“ interesa građana i Srbije. Zauzvrat, Ilićeva stranka će dobiti neka mesta u upravnim odborima javnih preduzeća - priča naš izvor blizak Iliću.

Tome bi trebalo dodati i da izvori Glasa bliski gradskoj vlasti tvrde da nije isključeno ni da se Ilićeva dva odbornika u Skupštini Beograda priklone vladajućoj većini kada je oforme DS, SPS i PUPS uz podršku LDP-a.

Velimir Ilić ponavlja da je formiranje kluba NS-a tehnička stvar, ne kazuje kada će se to dogoditi, i ističe da će glasati za gasni sporazum sa Rusijom, a o SSP-u će se dogovoriti u klubu DSS-NS.

I MI SMO DOBRI SA SEKOM!

- Da smo znali da Tadić voli Seku Aleksić, mogli smo lako da se dogovorimo za koaliciju. Dobri smo sa Sekom. Čudio sam se što ne voli Cecu, al’ sad mi je jasno - pa zato što voli Seku. E, nije više moderan rok, nova vlada uvodi narodnjake. A i Palma više nije drvo - postao je cvet - kaže Markićević.

IZDAJNIK, KONOBAR ...

Šta je Ilić govorio o Tadiću:
- Tadiću, izdajnik si. To svi moramo da ponavljamo do izbora i da kažemo da nećemo da izdajnici vode Srbiju.
- Sada kažu da građani hoće da linčuju predsednika, a nas pozivaju da smirimo narod. Pa zašto mi da smirujemo narod? Narod će da kazni izdajnike i uvek ih je kažnjavao.
A šta Markićević:
- Pitam se koga to imamo za predsednika. Takvo ponašanje ne priliči ni šefu železničke stanice, ni otpravniku vozova, ni konobaru u kafani na Ibarskoj magistrali. Pozivam ga kao vernika da ode u crkvu i da se pokaje zbog zlih misli i pretnji.

- Glasaćemo za sve one zakone koje predloži vladajuća koalicija, a koji su pametni, korisni i u interesu građana Srbije. Ostajemo opozicija, radi više vremena za diskusiju odvajamo se u poseban klub, ali smo celina sa DSS-om - rekao je za Glas Ilić.

Upitan da li će NS dobiti neka mesta u upravnim odborima javnih preduzeća, Ilić veli:

„Nisu nam potrebne mrvice sa stola, ne prodajemo se. Da smo hteli - bili bismo u vladi i uzeli neka ministarstva.“

Da će NS napraviti zaseban poslanički klub, istakao je i Miroslav Markićević, jer je „logičnije da Ilić bude zamenik Koštunice ako bi on bio u Skupštini, nego Miloša Aligrudića, koji je samo potpredsednik druge stranke“.

- Prebega kod DS-a neće biti - rekao je i on.

Isto priča i Mladen Grujić, a kaže i da će NS o glasanju za glasanju za ratifikaciju SSP-a danas raspravljati na poslaničkom klubu.

- A priče o prelasku kod DS-a nisu tačne - kaže.

Komentari

Markovic se je od Nilskog konja cija je verna imitacija pretvorio u tadicevu dvorsku budalu. Taj kriminalac iz Jagodine dobice ono sto je zasluzio od Arkanovih tigrova, neka ne misli da je netko i nesto, bice manjhi od makova zrna. Sto se tice Velje seljaka i prostaka od njega me nista nebi iznenadilo, pa on je samo jedan coban i u sve sto se razumije je da cuva ovca i pije rakiju. Trebao bi se vise posvetiti svom pravom poslu jer kako ne cuva ovce novinari srbije mu sve vise siluju ovce. Od zapocete bolnice moze da izgradi kupleraj u kome ce biti zaposlene sekretarice srpske vlade koje se jebu za pare sa Vesli Klarkom i Havijar Solanom. U tom slucaju imao bi snazne prijatele isto kao i Tadic.

Patriotski i veoma pametno i obrazovano komentarisanje PATRIOTE. Tako su i najveci patrioti govorili , ti si neotesan kao i Velja.

Velja je najveci prevarant i mutivoda.On je veliki baksuz i seljacina.Njemu je mesto iza resetaka za sve prevare sto je napravio dok je vodio poslove oko gradnje autoputeva.Njegov sadasnji zamenik -Mrkonja nije nista bolji "Zmija zmiju ne ujeda"! Jadni smo mi sa takvim ministrima.