četvrtak 10. jul 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > SSP i energetski sporazum bez izmena na ratifikaciju

Vlada juče poslala dva važna predloga u skupštinsku proceduru koji će pred poslanicima biti iduće nedelje

SSP i energetski sporazum bez izmena na ratifikaciju

BEOGRAD - Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji i energetski sporazum sa Rusijom vlada je juče poslala u Skupštinu Srbije na ratifikaciju u istovetnom obliku u kojem ih je prethodna vlada usvojila, a ova, kako to praksa nalaže, povukla iz parlamenta na „češljanje“.

Te zakonske predloge Skupština će razmatrati na vanrednom zasedanju.

A predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da bi Skupština do sredine iduće sedmice mogao da ratifikuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i energetski sporazum sa Rusijom.

Ona je podsetila da je vlada, prema uobičajenoj praksi, iz procedure povukla oko 80 zakona, među kojima je najviše međunarodnih sporazuma, i da će ih ponovo vratiti u parlament.

Osim ta dva zakona vlada će razmotriti i predloge za verifikaciju međunarodnih sporazuma o kreditnim aranžmanima.

A premijer Mirko Cvetković rekao je juče da njegova vlada nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

DEKLARACIJA O POMIRENJU DS I SPS DANAS

DS i SPS danas će potpisati Deklaraciju o političkom pomirenju, a to će učiniti Boris Tadić i Ivica Dačić, javlja Beta.
Deklaracija, kako je ranije rečeno, osnova je za zajedničku odgovornost za budućnost Srbije, odnosno za ostvarivanje vizije Srbije kao demokratske, kulturne, ekonomski razvijene i socijalno pravedne države.
A Slavica Đukić-Dejanović kazala je da će to biti korak ka širem unutarsrpskom pomirenju.

DVA „BEZBEDNJAKA“ IVICI

Ivica Dačić će imati čak dva savetnika za bezbednost za obe njegove funkcije, saznaje Glas. Orhan Dragaš biće savetnik Dačića kao zamenika premijera, dok će ga kao ministra policije savetovati Zoran Dragišić.

- U saradnji sa drugim državnim organima, vlada će preduzeti sve pravne, političke i diplomatske mere za očuvanje Kosova, pridržavajući se međunarodnih obaveza - rekao je on.

Inače, tokom primopredaje dužnosti između starih i novih članova Vlade Srbije, ministri će se rasporediti na više od 10 lokacija u Beogradu: u Nemanjinoj 11, Nemanjinoj 22-26, Palati Srbije, Vasinoj 20, Birčaninovoj 5 i 6, Bulevaru kralja Aleksandra 15, Kneza Miloša 24-26, 101, Vlajkovićevoj 3 i Kralja Milana 36.