četvrtak 10. jul 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Socijalisti namiguju Đilasu

Iz SPS stigle prve najave o mogućnosti pregovora sa DS o vlasti u Gradu

Socijalisti namiguju Đilasu

BEOGRAD - Prva od zvaničnih najava mogućnosti da SPS odustane od već potpisanog koalicionog sporazuma u Beogradu sa SRS-om i DSS-NS, stigla je od Ivice Dačića, koji je istakao da nije bilo dijaloga o koalicijama na lokalu, ali da će se „verovatno i o tome razgovarati“.

U SPS-u se niko nije usudio da malo šire obrazloži „verovatnoću“ razgovora o novoj koaliciji, te nam je tako i potpredsednik socijalista Branko Ružić rekao da na to ne bi imao šta da doda.

- Ako je predsednik stranke to zvanično rekao onda je to jedino validno - rekao je.

A potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac je istakao da nije lično uključen u razgovore, ali tvrdi da je formiranje identične koalicije na oba nivoa „politički put koji mora da se desi“.

Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić rekao je da je u pregovorima o Beogradu bilo ucena i pretnji i da su pare nuđene nekima iz SPS-a i NS-a, što direktno, što indirektno, samo da odustanu od koalicije sa SRS-om.

- Govorim o ciframa između pola miliona i milion evra- naglasio je Vučić za Nedeljni telegraf i rekao da nema informacije da se bilo ko od stranih diplomata zalaže za koaliciju DS-SPS i u Gradu.

Na mogućnost potkupljivanja odbornika ukazao je i Nebojša Bakarec iz DSS-a.

- Lično mislim da posle osam godina većinske vlasti u Gradu, DS neće tako lako odustati od nje. Podsećam da je budžet Beograda 700 miliona evra, što je više od budžeta cele Vojvodine. I DS, koja je vrlo bogata stranka, i Dragan Đilas, takođe veoma bogat čovek, spremni su da upotrebe svoje milione zarad opstanka na vlasti. Odnos snaga u gradu je 58:52, što znači da su im potrebna samo tri odbornika da blokiraju sve ili četiri da imaju većinu - rekao nam je Bakarec.

Ključne reči:

Komentari

Obzirom da su se prodali na republickom nivou, nista nije cudno. Kako zakonodavstvo kontrolise DS, nece im se suditi za razbijanje koalicije ni za sledecim 3-4 godine, a do tada ce i mandat isteci. E pa narode, avako nam i treba. Dok god budemo sedeli skrstenih ruku i posmatrali kako nam rasturaju druzavu, kradu i lazu, teraju po svome "za inat", kupuju glasove itd. bice nam sve gore i gore. Mislite da je ovo dno dna? Grdno se varate. Sa ovima na vlasti, nece doduse biti koska po gradu, ali ce zato biti gradjeno svuda, i po parkovima, oni ce se nakupiti love, a ti narode jedi gloginje.

Ne namiguju socijalisti, vec Djilas i Tadic. Ucenice ih, platiti, pa cak i pretiti, a Dacic nema gde. Mora jadan! Siroti Dacic, bas mi ga nesto zao :-)

Meni je toliko zao Dacica da bi mu kad bi mi se pruzila prilika okrenuo moju kamu dva puta u stomaku da umire plako, tako da shvati sta je ucinio. Izdajnicko djubre. Proklet bio.