petak 10. jun 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Poslanik DS otvorio kancelariju za građane

Poslanik DS otvorio kancelariju za građane

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije Konstantin Samofalov otvorio je  u Beogradu svoju kancelariju za komunikaciju sa građanima.
Na svečanosti povodom otvaranja kancelarije u Krunskoj ulici, Samofalov je rekao da je obaveza svakog poslanika da bude u službi građana i da će njegova kancelarija "uvek imati otvorena vrata" za sve koji imaju neki problem ili pitanje.
On je izrazio uverenje da je otvaranje te kancelarija "značajan dan za jačanje parlamentarizma u Srbiji" i zahvalio Demokratskoj stranci zbog toga što su joj, kako je rekao, prioriteti u radu jačanje institucija i dobrobit građana.
Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac je ocenio da je otvaranje kancelarija dobar način da poslanici čuju direktno od građana šta ih muči jer u Srbiji građani na izborima, zbog proporcionalnog sistema, nisu mogli da glasaju za pojedinca već za stranačku listu.
On je ocenio da će na taj način biti povećano poverenje građana u parlament, što je veoma važno jer ta državna institucija nema visok nivo poverenja u javnosti. Kancelarija će raditi svaki dan od 10 do 16, a građane će primati volonteri. Samofalov će odrediti jedan dan u nedelji kada će on razgovarati sa građanima.

Komentari

Ovo je zaista divna vest koja samo potvrdjuje da se vlast nije promenila u svom nacinu delovanja. Umesto da poslanici idu u narod i sa njim razgovaraju, ne oni hoce da narod dolazi kod njih i da im trazi milostinju. Ovo je nedolicno i stetno ponasanje i vredjanje gradjana Srbije. Bilo bi im bolje da obilaze one koji su na izdisaju jer ce umreti od gladi, o takvima treba voditi racuna jer oni nemaju snage da dodju u tu kancelariju. Sta sve nece jos uciniti ovaj crnogorac da bi ostao na vlasti.