četvrtak 10. maj 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > LSV: Pastor da se izvini ili ide na sud

LSV: Pastor da se izvini ili ide na sud

Pajtić: Tvrdnje o krađi glasova neverovatne

Potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić smatra da su tvrdnje Saveza vojvođanskih Mađara da im je na izborima pokradeno 30.000 glasova neverovatne, ali da ukoliko je bilo zloupotreba, odgovrni treba da snose posledice.
"To mi zvuči kao naučna fantastika da se ukrade toliki broj glasova, jer u svakom biračkom odboru nalaze se predstavnici svih stranaka", rekao je Pajtić i dodao da svako ko je vršio zlouopotrebe na biračkom mestu treba da bude kažnjen.
Pajtić je kazao da su građani u Vojvodini različito glasali na različitim nivoima, pa je tako, kako je naveo, pokrajinska lista demokrata imala svega četiri odsto manje podrške nego republička, iako su na republičkoj bili i LSV i SDPS Rasima Ljajića.
"To bi značilo da bi naša republička lista trebalo da bude 13 puta veća od pokrajinske, ali ljudi su različito glasali na različitim nivoima", rekao je Pajtić.
On je dodao da polovina mađarskog biračkog tela glasa za mađarske, a polovina za građanske stranke, što govori i činjenica da je DS osvojila apsolutnu većinu u Adi, a slično je i u Senti i Kanjiži, gde je većinsko mađarsko stanovništvo.

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je da zahteva od predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvana Pastora da se izvini i povuče izjavu o sumnji u rezultat koji je LSV ostvarila na izborima.

"U suprotnom, svoje ocene i stavove će morati da dokazuje na sudu", saopštila je sinoć LSV.

Istovremeno, naveo je LSV, "podsećamo Pastora da se Liga borila protiv krađe glasova još devedesetih godina prošlog veka kada njega u toj borbi nije bilo".

"Umesto da lažno optužuje druge, Ištvanu Pastoru bi bilo bolje da preispita zašto je SVM izgubio podršku birača", navela je LSV.