utorak 10. maj 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Petković: Rekonstruisana vlada gora od prethodne

Petković: Rekonstruisana vlada gora od prethodne

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije smatra da je rekonstruisana vlada premijera Mirka Cvetkovića lošija od prethodne i da su jedino rešenje za situaciju u zemlji vanredni parlamentarni izbori, izjavio je portparol te stranke Petar Petković.
"Dva meseca od kada je formirana druga Mirkova (Cvetković) vlada vidimo da su učinci te vlade još i gori nego pre rekonstrukcije", rekao je Petković na konferenciji za novinare.
Prema njegovim rečima to najbolje pokazuju stalna poskupljenja, skoro najskuplje namirnice i najmanje plate u regionu, i visoka zaduženost države.
"Za samo dva meseca Srbija se zadužila više od milijardu evra, a poskupljenja za setvu, za seme, naftu i hemikalije, u ovoj godini su veća od 40 odsto. Ubijaju se i srpska privreda i seljak, a u svakom segmentu društva situacija je jako teška, loše se živi i jedino rešenje su izbori", naveo je Petković
Prema njegovim rečima, Srbija treba da odustane od politike "Evropa nema alternativu", koja je, kako je naveo, za tri godine građanima donela samo glad, nespokojstvo, nezaposlenost i opštu bedu.
"Mislili smo da je prva Mirkova vlada najgora, a ispostavlja se da je ova druga još gora. Mislili smo da je Srbija dotakla dno sa prvom vladom, a sada smo i ispod tog dna sa drugom Mirkovom vladom. Loše je da ne može biti gore i najbolje rešenje su vanredni parlamentarni izbori kako bi se ponovo uspostavila prava državotvorna politika koju je DS S vodila od 2004 do 2008. godine", istakao je Petković.
Portparol DS S je ocenio da je Srbija "poražena i na unutrašnjem i na spoljašnjem planu", kao i da rekonstruisana vlada nema energiju, jer je zasnovana na pogrešnoj politici.

Ključne reči: