nedelja 10. april 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Srpski radikali podržali Gadafija

Srpski radikali podržali Gadafija

BEOGRAD - Učesnici skupa koji je održan u Beogradu u organizaciji Srpske radikalne stranke (SRS) izrazili su podršku libijskom narodu i lideru Muameru Gadafiju i osudili politiku SAD prema Libiji.

Potpredsednik SRS Dragan Todorović je u prepunoj Velikoj dvorani Doma sindikata rekao da građani Srbije podržavaju Libiju i njegovog vođu pukovnika Gadafija da očuvaju državu i slobodu.

Todorović je rekao da je i SR Jugoslavija bila žrtva Milosrdnog anđela, kako je nazvana agresija NATO. "Ista misija pod nazivom Odisejeva zora ponovila se u Libiji, ona predstavlja sumrak
civilizacije i mora se stati na put tim zločincima", rekao je on.

Prijatelj Gadafija Ahmet Mezugin zahvalio je SRS i "bratskom srpskom narodu" na podršci, ističući da je cilj libijskog naroda pobeda. On se založio za slobodu lidera radikala Vojislava Šešelja kome se sudi u Haškom tribunalu.

Najmlađi Šešeljev sin Vladimir pročitao je pismo podrške lidera radikala libijskom narodu u kome je naveo da je Libija izložena zločinačkoj agresiji NATO na čelu sa SAD, gde se ubijaju civili kako bi se nasilnim putem promenio sistem radi uklanjanja Gadafija i otimanja libijske nafte.

Uz ocenu da je Gadafi dokazani prijatelj Srbije na skupu su istaknute slike Gadafija i predsednika SRS Šešelja, transparenti i zastave , intonirane su srpska i libijska himna kao i tradicionalne srpske pesme. Skupu su prisustvovali predstavnici libijske ambasade, unuk nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika Tita Joška Broz i Šešeljevi sinovi Nikola i Vladimir.