sreda 10. mart 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Opozicija skuplja potpise, vlast neguje većinu

MILION POTPISA GRAĐANA NEĆE NATERATI VLAST DA RASPIŠE IZBORE

Opozicija skuplja potpise, vlast neguje većinu

Aleksandar Vučić: Ne odlučuje se o tome u Skupštini, već u narodu. Kada narod odluči, i parlament će morati da odluči.Nenad Konstantinović: To znači da ostalih pet i po miliona birača podržavaju vladu

BEOGRAD - Milion potpisa građana koji su nezadovoljni vlašću neće naterati stranke većinske koalicije da raspišu izbore, potvrdili su predstavnici većinske koalicije proteklih sedmica.
Ni, opozicija nema odgovor na pitanje u čemu je praktična korist od ove akcije! Kako tvrde, broj prikupljenih potpisa pokazuje raspoloženje i nezadovljstvo građana, ali na pitanje šta dalje, pošto nema potrebne većine za obaranje vlasti u parlamentu, nemaju precizan odgovor!

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić objašnjava smisao prikupljanja potpisa.
- Neki novinari i neki političari ne razumeju o čemu je reč. Za političare mi je drago, za novinare nije. Posebno je tu bila jasna Slavica Đukić-Dejanović, koja je rekla da možemo da prikupimo i dva miliona potpisa, a njih baš briga. Hvala im što su rekli da ih baš briga građane, time su samo potvrdili da smo bili u pravu. Nama je baš stalo do tih dva miliona građana - kaže Vučić i dodaje:
- Ne odlučuje se o tome u Skupštini, već u narodu. Kad narod odluči, tako da mora da odluči i parlament - poručuje drugi čovek "naprednjaka".

Petrović: Oni mašu potpisima, mi osvajamo vlast

Zamenik predsednika DS Dušan Petrović opoziciji poručuje da samo nastave s prikupljanjem potpisa.
- Dok naprednjaci mašu potpisima, za koje naravno treba utvrditi da li su validni ili ne, DS dobija podršku građana tamo gde je mesto, na izborima - ističe Petrović.

Lider NS Velimir Ilić priznaje da opozicija trenutno nema većinu.
- Skupićemo mi još milion potpisa, ako je potrebno! - naglašava Ilić.
Zamenik šefa poslaničke grupe DSS Radojko Obradović, upitan koja je konkretna korist od prikupljenih potpisa građana, kaže:
- Broj potpisa pokazuje šta građani Srbije misle o trenutnoj vlasti - napominje Obradović.
S druge strane, poslanik DS u republičkom parlamentu Nenad Konstantinović u akciji opozicije vidi podstrek za dalje akcije vlasti.
- To znači da ostalih pet i po miliona birača podržavaju Vladu, jer oni nisu potpisali dokument. Vlada je stabilna samim tim što ima većinu u parlamentu. Zahvaljujući političkoj stabilnosti prolazimo kroz svetsku ekonomsku krizu s mnogo manje potresa od drugih država EU - kaže Konstantinović.