sreda 10. februar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Rekonstrukcija vlade nije centralna tema

Rekonstrukcija vlade nije centralna tema

BEOGRAD - Pitanje rekonstrukcije vlade nije centralna tema razgovora vladajuće koalicije, a ukoliko postoje novi momenti, može se razgovarati i o tome, iako do sada nije bilo predloga o njenoj prekompoziciji, izjavio je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

- Vladi Srbije više je potrebna rekonstrukcija koja se ne svodi samo na broj ministarskih mesta, nego na analizu kako ministri rade i da li je potrebno neko političko osveženje u vladi, što je naravno stvar onih stranaka koje su te ljude i predložili na ova mesta - rekao je Dačić Tanjugu.

Zamenik premijera je podsetio da je "prethodna vlada Vojislava Koštunice i Borisa Tadića", imala samo dva člana manje od ove i tada niko nije postavljao to pitanje kao ključno.
- Očigledno je da su neke teme, pa makar one bile i demagoške, veoma važne u određenom periodu i ja to prihvatam. Samo ne mislim da je Socijalistička partija Srbije odgovorna što se o toj temi ne raspravlja - primetio je Dačić, koji je i lider SPS.

To bi možda mogla da bude pouka za neku buduću vladu, kojoj je potreban drugačiji prilaz tokom formiranja, poručio je Dačić.

Zamenik premijera je naveo primer Švedske u kojoj postoji malo ministarstava, ali jedno ministarstvo ima i po nekoliko ministara.

Komentari

Za Dacica nije centralno pitanje rekonstrukcija Vlade. U tome i jeste problem. Za njega nije a za armiju obespravljenih i unistenih jeste i tu se malo razlikuju Dacic i narod. Ako ne vide ovu prostu cinjenicu onda hajde da idemo na izbore. Vanredni IZORI!!!