sreda 10. februar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Dačić: Kriminalci prete meni i Tadiću

Dačić: Kriminalci prete meni i Tadiću

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je izjavio da je država potpuno posvećena obračunu sa organizovanim kriminalom i da kriminalci, koji su se u poslednje vreme našli na udaru, ozbiljno prete mnogim funkcionerima, uključujući i predsednika Borisa Tadića.

Dačić je za beogradske medije izjavio da narkomafija gotovo svakodnevno šalje preteće poruke njemu, ali i predsedniku Tadiću, ministarki pravde Snežani Malović, specijalnom tužiocu Miljku Radisavljeviću.

- Prete i policijskim operativcima na terenu, ali i najvišim funkcionerima MUP. Čitava država je potpuno posvećena obračunu sa narkomafijom. Za mandata ove vlade zaplenjeno je najviše droge i pohapšeno ubedljivo najviše narkodilera. Akcija "Morava" i dalje traje i svake nedelje imamo hapšenja - kazao je Dačić i istakao da se nastavlja i akcija "Balkanski ratnik", koja udara u najveće igrače, na Darka Šarića i njegove saradnike.
Međutim, "ni mafija ne miruje, oni neće tek tako lako da se odreknu zauzetih pozicija i astronomskih milionskih prihoda". Ministar Dačić je, ne ulazeći u pojedinosti, istakao da "sada idemo dalje ka organizatorima" krijumčeranja narkotika.