utorak 10. januar 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Zakon o budžetu objavljen u Službenom glasniku

Zakon o budžetu objavljen u Službenom glasniku

U 2012. predviđeni prihodi od 750 milijardi, rashodi od oko 890 milijardi i deficit od 140 milijardi dinara

BEOGRAD - Zakon o budžetu Republike Srbije za 2012. godinu, kao i niz drugih zakona koje je Skupština Srbije donela na sednici 29. decembra, objavljeni su u najnovijem Službenom glasniku.

Budžetom za 2012. godinu predviđeni su prihodi od 750 milijardi dinara, rashodi od oko 890 milijardi i deficit od 140 milijardi dinara na republičkom nivou.

Budžet je baziran na rastu bruto domaćeg proizvoda od 1,5 odsto, inflaciji ispod šest odsto i smanjenju deficita sa 4,5 odsto u 2011. na 4,25 odsto BDP.

U Službenom glasniku objavljeni su, takođe, Zakon o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, Zakon o izmenama i dopunama Zakona akcizama i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica.

Objavljeni su i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima na obavezno socijalno osiguranje, Zakon o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Najnoviji Službeni glasnik objavio je i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju, Zakon o izmenama Zakona o javnim putevima i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o Fondu za zaštitu životne sredini.

Među objavljenim zakonima su i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku, Zakon o dopunama Zakona o uređenju sudova, Zakon o dopuni Zakona o javnom tužilaštvu i Zakon o izmeni Zakona o sudskim taksama.