sreda 9. decembar 2009.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Kazna mora da se plati

BORIS TADIĆ, SNEŽANA SAMARDžIĆ-MARKOVIĆ I ALEKSANDAR ANTIĆ ĆE POŠTOVATI ODLUKU SUDA

Kazna mora da se plati

BEOGRAD - Predsednika Srbije Borisa Tadića, ministarku sporta Snežanu Samardžić-Marković i predsednika Skupštine Beograda Aleksandra Antića čaša šampanjca koju su ispili na Zvezdinom stadionu posle fudbalske utakmice između Srbije i Francuske koštaće po 40.000 dinara. Osuđeni tvrde da će uredno platiti kaznu koju im je izrekao sudija za prekršaje.

Iz Predsedništva Srbije juče nam je rečeno da je Tadić i pre nego što je počelo suđenje rekao da će platiti kaznu, ma kolika da je.
- Predsednik se neće žaliti na presudu, ali mu ona još uvek nije uručena. Čim mu stigne na kućnu adresu, platiće je - tvrde u zgradi na Andrićevom vencu.

I Snežana Marković-Samardžić potvrđuje da će platiti kaznu zbog ispijanja penušavog vina.
- Naravno da ću platiti i da se neću žaliti - obećava Markovićeva.
Aleksandar Antić za Glas javnosti kaže da ne samo da će kaznu platiti, već da će pozvati i fotoreportere našeg lista da ga tada slikaju.

Minimalna kazna predviđena za ispijanje alkohola na sportskim terenima je 30.000 dinara, a maksimalna 50.000 dinara. Ukoliko počinilac nema novca da plati kaznu, ona može biti preinačena u 60 dana zatvora. Za ponavljanje istog prekršaja izriče se zabrana prisustva utakmicama.