ponedeljak 9. maj 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Krkobabića i PUPS ne brinu izbori

Krkobabića i PUPS ne brinu izbori

KRALJEVO- Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Jovan Krkobabić izjavio je da će, ukoliko bude mogućnosti, polovinom ove godine biti izdvojena jednokratna pomoć za najsiromašnije penzionere.

Krkobabić koji je u Kraljevu prisustvo godišnjoj skupštini Saveza penzionera, rekao je da je izmenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i reformom sprovedenom uz sagalsnost Međunarodnog monetarnog fonda, "penzija postala garantovani element".

- Penzije više niko ne može dovoditi u pitanje - sva stečena prava su garantovana, i one će biti uvek isplaćivane redovno na petnaest dana, povećavaće se svake godine u skladu sa kretanjem zarada u javnom sektoru- rekao je Krkobabić.

Vođa PUPS je ocenio da je njegova stranka spremna za izbore "u svako doba".

- Ja zaista ne brinem za izbore, i oni mogu biti danas, sutra, za godinu dana - kada god žele ovi koji se stalno nešto međusobno glože oko datuma i uslova, jer PUPS može za deset dana spremno izaći na izbore- rekao je Krkobabić.

- Mi su u ovaj parlament ušli sa pet poslanika, a ja očekujem da ćemo u budućem parlamentu imati pet puta vise poslaničkih mandata, jer se penzioneri masovno uključuju u našu partiju koja je postala moća i jaka i sada broji 126.000 registrovanih članova- rekao je Krkobabić.