ponedeljak 9. maj 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Kacin: Mladić i Hadžić za Evropu uslov svih uslova

Kacin: Mladić i Hadžić za Evropu uslov svih uslova

NOVI SAD - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin poručio je nadležnim institucijama u Srbiji da preduzmu sve mere kako bi se zaustavio priliv lažnih azilanata iz Srbije u zemlje Evropske unije i ne bi bila ukinuta odluka o viznoj liberalizaciji.

- Lideri Srbije moraju se pobrinuti i da prva velika izvojevana pobeda na putu evropskih integracija - ukidanje viznog režima sa zemljama Šengena - ne bude opovrgnuta- naveo je Kacin u autorskom tekstu za novosadski Dnevnik.

Prema njegovim rečima, odgovornost takođe leži i na civilnom društvu i medijima koji moraju da povećaju svest o tome šta vizna liberalizacija znači.

Kacin je ocenio da na Zapadnom Balkanu delovi političke elite još uvek "sanjaju prošlost, umesto da rade na približavanju budućnosti od koje beže".

- Srbija ima velike potencijale i mogućnost da postane motor evropskih integracija regiona. To ona u ovom trenutku nije. Ljudski, politički i ekonomski resursi Srbije nisu iskorišćeni, što onemogućava zemlju da krene punom brzinom ka članstvu u EU- ocenio je Kacin.

Kacin je dodao da su napravljeni i važni pomaci, poput početka dijaloga između Beograda i Prištine, otvaranja kancelarije Vojvodine.

- Multikulturna i ekonomski napredna Vojvodina je jedan od najvećih aduta Srbije- poručio je Kacin.

Prema njegovim rečima, "uslov svih uslova" za evropske integracije Srbije je privođenje haških begunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Kacin je ocenio da Beograd ovih dana šalje kontradiktorne poruke koje stvaraju utisak da Srbija podržava trenutnu politiku rukovodstva Republike Srpske koja direktno vodi u izolaciju i nestabilnost.

Komentari

Posto smo se dobro obradovali izrecenim kaznama hrvatskim "generalima", mozda bi bio red da se i ova dva coveka koji snose izvesnu odgovornost privedu pravdi, Ako je to najvazniji uslov za pristup EU, onda treba gledati nacionalne interese, i buducnost srpske nacije.
Sto se tice podrske rukovodstvu RS, Kacin zaboravlja da je njegova zemlja podrzala teroristicku UCK i nezavisnost srpske pokrajine, sto on sigurno ne bi podrzao kada bi Austrija pozelela da pripoji jedan deo Slovenije sebi. Kacin u tom smislu deluje kao konjusar nekih clanica EU, i pokusava da nametne svoje misljenje, a na zalost niko mu ne odgovara direktno. Isto tako treba misliti na buducnost, jer ako ne budemo vodili politiku koju treba, u skoroj buducnosti, imacemo za "savetnike", Hrvate, Muslimane i Siptare, koji ce nam davati lekcije o ponasanju . Zato achtung.

a sta je sa bramercovom odgovornoscu zbog "sklanjanja" dokaza u vezi "trgovine organa" ??????

Sta bre ovaj prica.Pa sve sto je naveo kao uspehe,ne idu u interes Srbije.Razgovori su nametnuti da se vlasti ne dosete(kao navodno u interesu gradjana kosova,i igre na vreme da pristina i ameri izlobiraju jos malo priznanja) a vojvodjanska fora je samo nastavak decentralizacije Srbije(u stvari skrivena formula za razbijanje Srbije).........