utorak 9. februar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Ilić može da nosi oružje

SKUPŠTINSKI ODBOR ZA BEZBEDNOST RASPRAVLJAO O NAPADU NA LIDERA NS

Ilić može da nosi oružje

Ministar policije Ivica Dačić potvrdio da je lider Nove Srbije dobio dozvolu za nošenje oružja

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić oštro je osudio napad na lidera Nove Srbije Velimira Ilića i izjavio da se nasilje u Srbiji mora iskoreniti, kao i da MUP čini sve da zaštiti kako građane, tako i nosioce javnih funkcija.

- Naša obaveza je da učinimo sve da stepen bezbednosti bude visok. Policija štiti sve narodne poslanike, a pojedini nosioci javnih funkcija posle bezbednosnih procena dobijaju i lično obezbeđenje. Velimir Ilić je dobio dozvolu za nošenje oružja - rekao je ministar Dačić na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost na kojoj se razmatra informacija o napadu na Ilića i pozvao političke partije da sarađuju sa MUP-om kada prave događaje visokog rizika.
Direktor policije Milorad Veljović rekao je da je protiv Ilićevog napadača Dejana Stojadinovića istražni sudija pokrenuo postupak zbog nasilničkog ponašanja.

- Stojadinović se branio ćutanjem u policiji. Policija prati grupe podrške Dejanu Stojadinoviću na "Fejsbuku" i svi se izveštaji dostavljaju tužilaštvu - naveo je Veljović, dodajući da policija traga za osobom koja je tokom incidenta povredila policajca.

Kako je rečeno na odboru, protiv Stojadinovića je 2002. podneta krivična prijava zbog nanošenja teških telesnih povreda, a tri godine kasnije vođen je prekršajni postupak zbog narušavanja javnog reda i mira. Za njim je raspisana poternica zbog izbegavanja služenja vojnog roka.
Dan pre napada Stojadinović podneo zahtev za nove putne isprave i tada je utvrđeno da je za njim raspisana poternica i naloženo mu je da se javi policiji.

Ilić: Bio sam upozoren

Lider NS Velimir Ilić rekao je da su mu prijatelji iz policije govorili da se pazi, jer su čuli da mu se nešto sprema.
- Očigledno je da nekom smetam. U poslednje vreme sam otvorio nekoliko afera poput one o Zagrebačkoj banci gde je Srbija izgubila 3,2 milijarde evra vlasničkog kapitala. Kao iskusan političar mogu da zaključim da je vlastima odgovaralo da dođe do ovakvog slučaja. Pažnja javnosti se usmerila na mene, umesto na aktuelne serije štrajkova, ali i informacije da je državni vrh u sprezi sa organizovanim kriminalom. Ne mogu da razumem zašto bi me napao neko koga nikada u životu nisam video. Neverovatno je da je na metar od napadača stajala policija i da nije reagovala kada je on počeo da viče. Policajci su se tek pokazali kada je trebalo da brane napadača - rekao je Velimir Ilić.
Fonet


Podsetimo, Stojadinović je udario Ilića pesnicom u lice tokom stranačkog skupa Nove Srbije u petak, 6. februara, kod Filozofskog fakulteta u strogom centru Beograda.

Komentari

sve je to OK al onda dajte svakom oruzje pa da se kokamo ko koga pre stigne kad nam policija neradi svoj posao, jer i ja sam zrtva brutalnog napada metalnom sipkom i dobio sam udarac preko celih ledja a napadac je dobio samo novcanu kaznu, nista zivot Velimira Ilica nije skuplji od moga pa da ga branite ko zasticenu mecku. Zao mi je svakoga ko nastrada od nasilnika i zna se gde je mesto takvima, ali tko da te nasilnike smesti tamo gde i zasluzuju, mnogi od njih imaju pare i niko im nista nemoze, izgledaju ko kauboji, Dokle god se mi sami ne promenimo i postanemo LJUDI dzaba nam i evropa i sve drugo, Pozdrav od vernog citaoca

^^^То, да постанемо ЉУДИ, мало си се зајебао. Људи су нељуди, и то је познато неких 5 хиљада година, минимум. Једина правда је сви пуцаљке у џепове, па ко се прави мајмун, два метра под земљу. Веруј ми, за мање од годину, постали би најкултурније друштво на планети.
Замисли, ходаш улицом, и гледаш стотине људи пролази, и знаш да свако има пуцаљку. Да ли би помислио да правиш зајебанцију на нечији рачун или на рачун нечије имовиме. Паметни неће. А ти ако си луд, само напред. Да не помињем, употреба милиције би се свела на минимум, јер би практично сваки становник (хмм, Србин), био пандур за себе, и чувао себе и свог ближњег.