ponedeljak 8. april 2013.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Đurić: Rok za odgovor danas po podne

Đurić: Rok za odgovor danas po podne

BEOGRAD - Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je da je iz Brisela stiglo pojašnjenje da je rok da Srbija da odgovor na ponudu u dijalogu danas po podne.

"Mi smo dobili pojašnjenje od predstavnika Evropske komisije da se očekuje da odgovor bude dat u ponedeljak do kraja radnog vremena, da bi, ako odgovor bude potvrdan, za utorak bila pripremljena ceremonija potpisivanja.

Reč je o suptilnom ili ne tako suptilnom dodatnom pritisku", rekao je Đurić u emisiji "Utisak nedelje" na TV B92. Uz napomenu da je rok da Srbija da odgovor ponedeljak po podne, a ne utorak po podne, Đurić je naveo da su zabunu, svesno ili nesvesno, izazvali činovnici.

Upitan da li je predsednik Srbije Tomislav Nikolić na konferenciji za novinare u nedelju poslao poruku da nema ništa od sporazuma, Đurić je kazao da je to "pogrešan utisak", jer je Nikolić nedvosmisleno rekao da će o tome državno rukovodstvo obavestiti građen, nakon što obavesti sagovornike.

"Predsednik je nedvosmisleno preneo nezadovoljštvo načinom na koji je naša strana tretirana i odsustvom za komromis od strane druge strane", kazao je Đurić.