sreda 7. novembar 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Biće promena nakon afere prisluškivanja

Biće promena nakon afere prisluškivanja

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do kraja nedelje saopštiti više detalja u vezi sa prisluškivanjem najviših državnih funkionera i da će doći do određenih promena nakon afere prisluškivanja, ali nije precizirao na kojim nivoima.

"Mislim da će određenih promena biti a na kojim nivoima to ćemo videti", rekao je Vučić novinarima u skupštini Srbije.

On je ponovio da će do kraja nedelje reći sve što ima da kaže u vezi sa prisluškivanjem najviših državnih funkcionera.

"Do nedelje ću vam saopštiti više detalja, ima tu više interesantnih stvari. Rekao sam da ću do kraja nedelje sve reći, kao što sam rekao da ću izaći sa informacijama o Politici, Dnevniku i Novostima, tu sam kasnio dva dana, ovog puta neću kasniti", rekao je Vučić.

On je rekao da će u narednih nedelju dana biti još većih predmeta nego što je Jugoremedija, jer se nastavlja rad i po drugim korupcionaškim predmetima a ne samo kada je u pitanju ta kompanija.

Podsetivši da je Jugoremedija jedna od 24 sporne privatizacije Vučić je novinarima u parlamentu rekao da se država ponaša odgovorno i da svakog dana radi težak posao kada je u pitanju borba protiv korupcije.

On je dodao da su zbog toga izloženi sudu javnosti a da su ljudi koji se neposredno bave time izloženi raznim drugim pritiscima i opasnostima. "Država radi svoj posao. U ovoj zemlji će se poštovati zakon bez obzira ko je na vlasti", poručio je Vučić.

Vučić je dodao da ne misli da će se nešto epohalno desiti na večerašnjem sastanku premijera Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija u Briselu. "Ono što je važno je da se dijalog nastavi i da Srbija trasira svoj put ka Evropskoj uniji ne ugrožavajući svoje državne i nacionalne interese", rekao je prvi potpredsednik Vlade. Vučić je dodao da ide na sastranak kod Ivice Dačića tim povodom.