sreda 7. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Veljo, što me nisi branio?

NAPADAČ NA VELIMIRA ILIĆA DEJAN STOJADINOVIĆ (35) OSUĐEN NA DVE GODINE ZATVORA

Veljo, što me nisi branio?

Sud utvrdio da je Stojadinović bio svestan i uračunljiv. Osuđeni Iliću zamerio lideru NS što je "deset minuta posmatrao tuču i nije učinio ništa da spreči njegov linč" i dodao da mu je "čast da bude u zatvoru" i da je odluka politička

BEOGRAD - Dejan Stojadinović osuđen je juče na dve godine zatvora zbog napada na lidera Nove Srbije Velimira Ilića, 5. februara!
- Velika mi je čast da budem u zatvoru! To je politička odluka! Svi ste vi ubili Đinđića - uzviknuo je Stojadinović pošto je predsedavajući veća Višeg suda u Beogradu izrekao presudu.

Tražio najbolje advokate

Stojadinović je ignorisao branioca po službenoj dužnosti Sašu Nedovića, a sve svedoke je pažljivo merkao, tražeći od njih da kažu zašto je Ilić, prema "njegovim informacijama", tek posle sat i po odvezen u bolnicu iako je, kako tvrdi, bio teško povređen. On je Iliću zamerio i što je "deset minuta posmatrao tuču i nije učinio ništa da spreči njegov linč". Okrivljeni se bunio i zbog toga što je Ilićev advokat napustio suđenje, a svom braniocu i zapisničarki je zamerio "što kuckaju poruke tokom suđenja". Kako naš list saznaje, Stojadinović je u zatvoru tražio da ga brani najbolji tim advokata, tvrdeći da je politički pritvorenik.

 

Ilić: Trebalo tri godine

Velimir Ilić je posle izricanja presude izjavio da nije zadovoljan odlukom kojom je Dejan Stojadinović osuđen na dve godine zatvora i dodao da će se o eventualnoj žalbi konsultovati sa advokatima.
- Trebalo je da dobije najmanje tri godine, ovo je bio klasičan pokušaj ubistva, jer me je udario u mesto gde sam ranije operisan. Pravosuđe je odradilo svoj deo posla i neka ovo bude način da se spreči nasilje tog tipa, da neko neodgovorno i samouvereno izađe, udari čoveka i nanese mu teške telesne povrede - rekao je Ilić.

U obrazloženju presude, sudija Dragomir Gerasimović naveo je da je Stojadinović 5. februara na stranačkom skupu Nove Srbije u Knez Mihailovoj ulici udario više puta po glavi lidera te stranke i naneo mu lakše telesne povrede.
- Stojadinović je bio svestan i uračunljiv u vreme napada. Posebnu težinu može imati to što je reč o predsedniku parlamentarne stranke, ali bi kazna bila ista i da nije. Sud je imao u vidu i da je Stojadinović ranije osuđivan zbog nanošenja teških povreda - rekao je sudija Gerasimović.

Pre izricanja presude u sudu je svedočio Velimir Ilić, koji je konstatovao da je napad na njega nije bio slučajan, već deo "nekog scenarija".
- Imam utisak da je neko hteo da me isprovocira kako bih nosio oružje i upotrebio ga. Danima pre toga stalno su me pitali da li nosim oružje, da li se branim, kao da je neko hteo da me isprovocira. Tog čoveka su doveli ispred mene, servirali ga. Sve mi je ovo malo čudno, jer ni prvi napad na mene nije rasvetljen. Tada me je neko isprebijao štanglom, a ja i danas ne znam da li je u pitanju isti naredbodavac i počinilac - izjavio je Ilić, koga je tokom svedočenja propitivao i Stojadinović.

Stojadinović je tvrdio da ga "gospodin Ilić poznaje i da je bio u njegovom mestu", gde su ga "prijatelji lidera NS angažovali da im obezbeđuje skup".
- Zašto laže da me ne poznaje, kada imam fotografije? - pitao je Stojadinović i optužio Ilića da ga je sa svojim kolegom udario, što je lider NS demantovao.

Funkcioneri NS Dubravka Filipovski, Miroslav Markićević i Jovan Marić posvedočili su da je Stojadinović napao njihovog predsednika. Filipovski je zaključila da je napad bio "izrežiran i pokušaj atentata".

Komentari

Bice ti cast kad ti dupe postane reseto.

Bice zadovoljan kad postane glavna prostituka u Centralom zatvoru.

Pravda je pobedila "ubica" je dobio zasluzeno . Sada Veljo mozes nastaviti sa udaranjem novinara , policajaca i svih ostalih koji te mrko pogledaju kako ti tako i ti tvoji koji su nasrtali i napadali "placenog ubicu" kada je policija stigla . Mozes uzivati u "plodovima" svoga postenog rada i posteno stecenog kapitala . Jedino je steta sto nisi imao kod sebe pistolj pa da sam presudis "placenom ubici " koji se jos "kukavicki" usudio da te napadne sa ledja.
Treba da budes srecan.

Заслужио је овај силеџија већу казну. А приче о Зорану Ђинђићу су за малу децу. Да је неким случајем тако покушао напад на Бориса Тадића (а Тадић је скренуо са Ђинђићевог пута бар што се тиче одбране српских интереса), онда би добио батине од којих би се тешко опоравио. Овако је јефтино прошао, јер је ударио , у овој ствари, недужног човека. Зашто? То он зна, а ми можемо да претпостављамо.
Јесте Илић, као члан ДОС-а, крив, али не за ово за шта га терети силеџија.