Glas Javnosti

BOGDAN JE ROĐEN SA NAJVIŠIM OCENAMA, onda je počeo da se gubi, prestao da govori…

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nadu za Bogdanovo bolje sutra roditelji su dobili iz jedne klinike u Japanu.

Bogdan Horvatski je rođen 2014. godine sa najvišim ocenama, odlično napredovao, izgovarao smislene reči, a sa 12 meseci je pod čestim upalama uha primio vakcinu.

Počeo je da se gubi, prestao je govor, potom je sa dve godine i četiri meseca imunizovan pod upalom tri krajnika koji tada nisu bili uočeni, a kasnije su se pokazali na magnetnoj rezonanci mozga.

Nakon toga, Bogdan je potpuno u svom svetu, sa devet i po godina potpuno neverbalan, nosi pelene, potpuno nesamostalan u svim životnim situacijama. Bogdanu su ustanovljene dijagnoze F06.9, F84.9 i F83.

Foto: Pokreni život
Urađena je magnetna rezonanca mozga i kompletan DNK uzorak u inostranstvu i sve je uredno.

Dosadašnje terapije za umirenje nisu imale dejstvo. Uveden je specijalni režim ishrane, uz mnogobrojnu suplementaciju za oporavak i jačanje imunog sistema.

Nadu za Bogdanovo bolje sutra roditelji su dobili iz jedne klinike u Japanu.

Sredstva su potrebna za imunoterapiju koja se dobija pravljenjem seruma iz roditeljske krvi, nastavak logopedskih i defektoloških tretmana, tretmane terapijskog hranjenja i orofacijalne stimulacije, terapije u banjskim uslovima, terapije kiseonikom u hiperbaričnoj komori i kvantne terapije, putne troškove kao i troškove smeštaja tokom terapija.

Da Bogdan progovori! – poručuju iz Fondacije Pokreni život preko koje se prikuplja pomoć za Bogdanovo lečenje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR