subota 7. februar 2009.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Ne dajte Vojvodini državu u državi

SPC ZABRINUTA ZBOG STATUTA

Ne dajte Vojvodini državu u državi

BEOGRAD - Povodom predloga novog statuta AP Vojvodine, Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve izrazio je veliku zabrinutost za suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije i traži da Skupština Srbije odbaci ovaj protivustavni čin.
U pismu koje su članovi „crkvene vlade“ poslali predsedniku i premijeru Srbije Borisu Tadiću i Mirku Cvetkoviću i predsednici Narodne skupštine Srbije Slavici Đukić-Dejanović, podseća se da je „suverenitet i teritorijalni integritet Srbije najpre teško narušen nasilnim otimanjem i okupacijom Kosova i Metohije, nadamo se samo privremeno, a potom pokušajem da se od Autonomne Pokrajine Vojvodine načini nova država u državi Srbiji“.
„To se čini predlogom novog statuta AP Vojvodine koji joj protivustavno dodeljuje, pored ostalog, i sledeća obeležja državnosti: pravo da zaključuje međunarodne ugovore u oblastima iz svoje nadležnosti, pravo da osniva svoja predstavništva u inostranstvu, posebno u Briselu i pravo, prigrabljeno uzurpacijom Skupštine Vojvodine da donosi zakone. Uz to je protivustavno osnivanje tzv. Vojvođanske akademije nauka i umetnosti učinjeno u nameri da se vojvođanskim Srbima prida posebni narodnosni, tj. nacionalni identitet“, navedeno je u saopštenju Sinoda.

Komentari

Pokajte se!
Povoljne cene za iskup svih greha, od preljube do ratnog zlocina!
Cudotvorni manastir

Crkva treba da ima svoj stav a, treba da utiče na vlast, ako smatra da nešto nije dobro za narod. To rade sve verske zajednice u svetu ako žele dobro svom narodu. Ako nas je naša Pravoslavna crkva svojim delovanjem spašavala kroz vekovno ropstvo od turaka i uz mnogo žrtava od komunističke pošasti. Treba se poštovati njen stav i zalaganje u trenutku razbijanja srpske države.

Gospodo popovi,imate vi pametnija posla,nego da se zamajavate oko Vojvodine.Zar nevidite da vam je proplakala ikona u B.Palanci,pa to treba da resite.Pa imate sotoninog poslanika medju vasim redovima,a to je onaj sto je u vreme rata ljubio LOBANJU ,navodno nekog decaka (fuj).Pa imate u vasim redovima popove koji zaista ljube decake.Zato ,bacite se na posao i brinite svoje brige,a mi cemo svoje.

Tek sada vidim da su Siptari uradili dobar posao

vojvodina i treba da postane A/P jer ce u protivnom da bankrotira i da se unazadi kao srbija jer one politicare u beogradu niko ne moze da nahrani puno su gladni i samo uzimaju od vojvodine i nista za uzvrat ne daju nego samo uzimaju a vojvodina ne moze da krene napred zzbog njihovok pohlepnosti, a vojvodina moze da hrani pola evrope a nasa drzava ne pomaze poljoprivredi da plasira proizvode i da uzgaja zitarice i da se proizvodi meso to sve koci beograd zato vojvodino samo napred vojvodina je oduvek i bila pod austrougarskom.

vojvodini bi bilo bolje bez srbije,nikada se vojvodina nije pitala za nsito,uvek se sve iz vojvodine vuklo za beograd,srbija moze be vojvodine,i vojvodina bez srbije,trebaju gradjani da se izjasne,.ja mislim da bi vojvodina bolje se razvijala,nego da ima nadgledne gazde iz beograda,.ja mislim da ce tome doci kraj i da ce vojvodina stati sama,za sebe,a vi beogradjani se vatajte vasih problema,zivota i ostalog,dosta je vojvodina hranila celu bivsu jugoslviju,a gazde kako koji dodje pokupi sve i ode,novi dodje opet ispod pocetka i tako ko tu navise strada onaj koji proizvodi nesto,i radi,puno vi tamo u beogradu politicarite,zato vam je i takva drzava,./