subota 6. novembar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Slovenački tužilac uhapšen dok je primao mito

Slovenački tužilac uhapšen dok je primao mito

LJUBLJANA - U Murskoj Soboti, u Sloveniji, uhapšen je državni tužilac u trenutku kada je primao mito od 25.000 evra.

Posle toga mu je određen pritvor, a obavljeni su i pretresi njegovog radnog mesta i kuće. Prema nezvaničnim podacima, radi se o Robertu Stojku.

Slovenački Nacionalni istražni ured je saopštio da ih je Komisija za sprečavanje korupcije prošlog meseca obavestila da postoji sumnja da će doći do podmićivanja, zbog čega su nabavljene potrebne dozvole i pomoću prikrivenih istražnih mera pokazalo se da je sumnja opravdana.

Ministar za pravosuđe Slovenije Aleš Zalar je odmah nakon hapšenja pomenutog tužioca izrazio žaljenje zbog toga što je u krivično delo upleten neko ko bi takva dela morao da progoni.

"Jedina dobra stvar je to što krivično pravosuđe očito radi", rekao je slovenački ministar i dodao da je, ukoliko se i na sudu dokaže da je tužilac zaista izvršio krivično delo, "to katastrofa ne samo za tužilaštvo, nego i za pravosuđe".

"Korupcija u pravosuđu je nešto najgore što može da nam se desi. Jedino što je dobro je to da je pravosuđe otkrilo tu korupciju, ali to je sada slaba uteha", rekao je ministar Zalar.