subota 6. novembar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Josipović: Izvinio sam se za srpske žrtve

Josipović: Izvinio sam se za srpske žrtve

ZAGREB - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da se u Paulin Dvoru kod Osijeka izvinio za srpske žrtve, navodeći da pojedini mediji iskrivljuju činjenice jer iz nekog razloga ne žele politiku pomirenja.

Komentarišući pisanje pojedinih srpskih medija da se on, za razliku od predsednika Srbije Borisa Tadića, juče nije izvinio za žrtve, Josipović je novinarima rekao da mu je drago što su takvi mediji u manjini.

"Mislim da nisu dobro slušali, ponovno odgledajte snimak", dodao je hrvatski predsednik. On je ponovio da je jučerašnja poseta predsednika Srbije Vukovaru i Paulin Dvoru bila izuzetno uspešna, istakavši da Hrvatska zaslužuje dobre susede, a oni dobru Hrvatsku.

Predsednici Srbije i Hrvatske Boris Tadić i Ivo Josipović položili su juče vence i odali počast hrvatskim i srpskim žrtvama poslednjeg rata u Hrvatskoj u Vukovaru i Paulin Dvoru. Posle polaganja venaca na mestu masovne grobnice na Ovčari kod Vukovara, gde su pripadnici bivše JNA ubili više od 200 hrvatskih zarobljenika i civila, Tadić se izvinio zbog zločina. Josipović je u Paulin Dvoru, gde je ubijeno 18 srpskih civila, izjavio da "zločin zaslužuje osudu, žrtve naš pijetet, a oni koji su ostali iza žrtava zaslužuju izvinjenje".