subota 6. avgust 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Mihajlović: Vlada Srbije neće popustiti

Mihajlović: Vlada Srbije neće popustiti

BEOGRAD - Vlada Srbije neće popustiti kada je reč o situaciji na severu Kosova i Metohije, izjavio je šef vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.
On je u sinoćnoj emisiji RTS-a kazao da kosovski premijer Hašim Tači, koji je izazvao krizu pokušavajući da na severu pokrajine "instalira nezavisno Kosovo", "zna šta hoće", ali da znaju i Srbi koji tamo žive.
"Mislim da tu neće biti popuštanja, kao što ni Vlada Srbije neće popustiti kada je reč o Kosovu i Metohiji", istakao je Mihajlović, i dodao da bi voleo da se kriza završi odmah, ali da se mora naći kompromisno rešenje.
Prema njegovim rečima, Srbi na severu Kosova znaju da je ovo igra živaca i da je onaj ko prvi popusti "veliki gubitnik u prvoj rundi".
"Srbi na severu Kosova neće popustiti. Znaju koji im je cilj, neće da dozvole instaliranje nezavisnog Kosova na severu", naveo je Mihajlović, i dodao da će svaki takav pokušaj naići na pasivan i njihov miran otpor.
On je istakao da je administraciji u Prištini potpuno jasno da Srbija neće popustiti, da neće napraviti nikakvu grešku i da neće priznati nezavisnost Kosova.
Uz napomenu da je najvažnije da nema sukoba, Mihajlović je dodao da se pribojava humanitarne krize i postavio pitanje uloge Unmika i Euleksa u rešavanju krize.